De herfstvakantie komt er al weer aan. Heerlijk een weekje de tijd om te onthaasten. Even niets moet en alles mag. Maar het is wel leuk om dat een uitje te plannen. Dit is een leuk uitje om samen met je ouders of opa en oma te doen. Van 16 tot en met 21 oktober ijn er elke dag bijzondere workshops op de BredaPhoto Kids Week. Kinderen gaan zelf aan de slag met fotografie en het thema ‘To Infinity and Beyond’. Samen met Nieuwe Veste, Uitvindfabriek en KidzFotoLab worden de workshops georganiseerd. Ze zijn super leuk voor kinderen van 6 tot 14 jaar. De kinderen kunnen fotogrammen maken, meedoen aan een PhotoHunt of zelf een kunstwerk maken van oude apparaten in de Scrap-workshop.

Scrap-workshop van de Uitvindfabriek

Op woensdag 17, donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober tussen 11.00 en 12.30 uur is er de Scrap-workshop van de Uitvindfabriek. Tijdens deze workshop mogen kinderen zelf met gereedschap oude apparaten uit elkaar halen. Zo ontdekken ze wat erin zit en hoe het gemaakt is. Van de onderdelen maken de kinderen dan weer een nieuw kunstwerk. Dat vraagt om de nodige fantasie. Wordt hier de robot van de toekomst, een raket of misschien wel een teletijdmachine ontworpen?!

BredaPhoto Kids Week hond

Workshop foto bewerken van Nieuwe Veste
Onder begeleiding van Rozanne Houtveen van Nieuwe Veste gaan kinderen op woensdagmiddag 17 oktober van 14.00 tot 15.30 uur zelf foto´s maken. Ze krijgen een foto-opdracht en gaan met de camera aan de slag. Daarna leren ze de foto´s te bewerken op de computer in de fotostudio van Nieuwe Veste. Het is dat ik zelf niet in de leeftijdscategorie val. Wat lijkt me dit leuk om te doen.

Kijkplezier met de stadsfotograaf van Breda
Nieuw fotografietalent kan op donderdag 18 oktober mee met de officiële stadsfotograaf Jörgen Janssens uit Breda. Kinderen ontdekken BredaPhoto Festival met hun eigen fotocamera of mobiel. De Stadsfotograaf gaat samen met de kinderen op pad om ze de fijne kneepjes van het ‘fotografisch-kijken’ en fotograferen te leren. Samen brengen ze het BredaPhoto Festival in beeld.

BredaPhoto Kids Week robot

Tickets en informatie
Het merendeel van de workshops is gratis te bezoeken. Deelnemers moeten zich wel vooraf opgeven via dit formulier. Via deze link kom je in een google formulier dat kan worden ingevuld en verzonden. Meer informatie is te vinden via deze link.

Helaas zijn mijn kinderen nog een beetje te jong, maar wat klinkt het leuk. Meer leren over fotografie en zelf iets bouwen van oude apparaten. Hoe cool is dat! Een super leuke tips dus als je in de buurt van Breda bent. Had jij al gehoord van de BredaPhoto Kids Week? Ga je er ook heen, tag me dan even ik een foto op instagram. Ik ben heel nieuwsgierig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: