De vraag van deze morgen inderdaad. Afgelopen dinsdag ben ik niet wezen sporten vanwege een blessure en bezoek aan de huisarts. Dus zou ik vandaag wel ‘moeten’ gaan. Maar die blessure, ik voel hem nog steeds. Een stuk minder en ik kan weer normaal ademen. Maar ik denk dat dat het werk is van de diclofenac die ik slik. Dus, zal ik wel of zal ik niet?

Sporten is niet zo mijn ding

Nee, ik hoopte nog dat het beter zou worden. Dat er een liefde zou ontstaan tussen mij en de sportschool. Maar helaas is dat toch nog steeds niet het geval. Al is er meer chemie dan met hardlopen. Dus dat is wel fijn, de hardloopschoenen en kleding heb ik vakkundig uit het zicht opgeborgen. Ik hou niet van bewegen, weet 10 andere dingen die ik zou kunnen doen en heb dus totaal geen zin. Waarom ik dan toch denk te gaan? Omdat het goed voor me is.

Lees ook over hardlopen 

Een voorbeeld voor de kinderen

Toen ik eens aan Luca vroeg wat mijn werk dan was (ze hadden het over beroepen op school) antwoordde hij resoluut: ‘sporten mama’. Hmm voor iemand die sporten echt niet leuk vind doe ik dus best iets goed. En dat wil ik ook. Want ik ben ook zo, als ik zelf niet sport kan ik de kinderen dat ook niet verplichten. Want als ze op mij lijken vinden ze sporten dus niet leuk. Maar het is wel belangrijk. Goed voorbeeld doet volgen hoop ik dan maar.

Lees ook over bodieboost

Maar wat ga ik vandaag dan doen?

Ja er zijn 10 redenen te bedenken waarom ik niet ga sporten vanmorgen. Maar er is ook een reden te bedenken waarom ik dat wel zal doen. Mijn kinderen. De reden waarom ik eigenlijk de meeste dingen doe die ik doe. Dus ga ik zo mijn bed uit, zoek mijn sportkleding bij elkaar en ga als de kinderen naar school zijn sporten. Niet uitgebreid en lang, mijn arm mag ik niet trainen vanwege de blessure. Maar dan ben ik wel geweest. Dan heb ik bewogen in plaats van op de bank of stoel gezeten.

Ga jij graag sporten en wat is voor jou de reden om wel te gaan?

liefs Minke

Uitgelichte afbeelding van Shutterstock

17 thoughts on “Sporten; zal ik gaan of zal ik niet gaan dat is de vraag

  1. Dat ben ik nu ook aan het proberen. Op de dagen dat beide kinderen op school zijn is het sowieso mogelijk dus dat ga ik proberen.

 1. Ik ben ook geen sporter, was ik wel altijd. Voor de zwangerschap was ik echt een fitgirl. Nu weet ik niet waar ik de tijd vandaan moet halen en vind ik het ook minder leuk als vroeger

  1. Ik heb het gewoon even gevraagd in de sportschool. Mag voorlopig mijn bovenlichaam niet trainen maar verder wel dus dat is fijn.

 2. Ik zou ook zo graag een sportliefhebber willen zijn! Maar ben het dus niet, terwijl m’n zusje suuuuper sportief is. Het is niet eerlijk! Ik kan af en toe m’n periodes hebben dat ik het weer te pakken heb en bijvoorbeeld hardlopen heerlijk vind, maar dat ben ik toch al een jaartje of 2 kwijt nu haha.

  1. Wie weet vind je het weer. Misschien heeft je zusje wel een goede tip? Ik kan je helaas niet helpen. Sporten zit zo niet in mijn genen haha.

  1. Beweging is al goed toch :). Dus je bent al goed bezig vind ik. Wandelen en fietsen is ook niet zo mijn ding. Dus voor mij is het zo wel een fijne oplossing. Denk ik haha.

 3. Ik haat sporten enorm en ben ook nog eens superlui. Dat helpt niet echt, haha. Het allerergste is ook nog dat ik getrouwd ben een een gymdocent die het liefste elke vrije seconde aan het sporten is, haha.

  1. haha dat is wel een beetje komisch, getrouwd zijn met een gymdocent als je daar zelf niet zo veel mee hebt. Al kan hij je misschien wel motiveren? Ik wordt er ook niet heel blij van, maar ik heb wel de aanleg om wat voller te zijn. Dan is sporten wel een must.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: