Thomas de trein theatertour

De meeste ouders zullen de vrolijke stoomlocomotief wel kennen. Thomas de stoomlocomotief, of Thomas de trein zoals Luca hem noemt. Luca is helemaal fan van hem en vind het geweldig om liedjes en filmpjes op youtube te kijken. Ook vraagt hij regelmatig om een liedje te zingen samen. Toen kwam mijn moeder achter wat leuks, Thomas de stoomlocomotief theater tour. 

Daar had ik zelf nog niet van gehoord, maar zij kwam hem tegen in de nieuwsbrief van het theater in Barneveld. Super leuk natuurlijk, helemaal toen ze ons uitnodigde samen daar heen te gaan. Gister middag, woensdag 20 januari, wat het zo ver. Luca had er super veel zin in en kon niet wachten om te gaan. Hij wilde in de ochtend al weg, maar dat was wat vroeg voor een voorstelling die om half 3 begint. 

Naar het theater
Toen we aankwamen bij het theater lag de rode loper al uit. Luca mocht even onder een kip gaan staan om te kijken of hij een zitje kon gebruiken voor op de stoel. Nu is Luca pas 2,5 en was het dus best logisch dat hij zo’n zitje mee kreeg. Heel handig, al zag ik sommige ouders ook met een autozitje lopen. Dat zit vast iets comfortabeler, maar dit was prima te doen.

Het duurde even voor de show begon, maar de tijd werd leuk ingevuld door een clown, reporter en conducteurs die rond liepen door de zaal. Heel wat afleiding dus voor onze kleine vriend. Toen de show begon was het direct leuk. Vrolijke decors, de treinen die ‘echt’ kunnen rijden en vrolijke mensen. Natuurlijk was Thomas er zelf, maar ook Gordon, Percy, James en de dikke controleur mocht niet ontbreken.

Thomas de trein theatertour de voorstelling


De voorstelling
Het verhaal gaat over een circus dat naar het stadje komt. Natuurlijk gaat alles niet vlekkeloos en gebeuren er heel wat leuke dingen. Er kwamen bekende liedjes langs die vooral bestonden uit herhaling van woorden en leuke (en makkelijke) bewegingen. De kinderen werden er heel leuk bij betrokken. Omdat de bewegingen zo makkelijk waren konden de kinderen deze al snel mee dansen. Erg leuk, omdat ze zo niet de hele tijd stil hoefden te zitten. De voorstelling was voor Luca net even wat te lang, maar dat mocht de pret niet drukken. Hij heeft super genoten en kwam met rode wangetjes de zaal uit.

Meet en Greet
Na de voorstelling was er ook nog een meet en greet met de spelers. De treinen waren er, logischerwijs, niet bij. Wel de conducteur, de dikke controleur, cirusartiesten en een aantal anderen. Super leuk dat de kinderen even met hen konden praten en met ze op de foto mochten. Ze namen alle tijd en er was een ongedwongen sfeer. Ze waren niet opdringerig of afwezig, gewoon leuk een kort praatje en even belangstelling voor het kind. Dat deden de acteurs goed!

Thomas de trein theatertour de meet en greet


Extra informatie
Het is een theaterstuk van  Van Hoorne Entertainment en gaat door het hele land heen. Bij ons in de zaal zaten ook nog kinderen die jonger waren dan Luca, dus echt voor heel veel leeftijden geschikt. Voor een speellijst en het bestellen van kaartjes kun je op hun website kijken. Zij hebben naast Thomas ook nog andere producties o.a.a rapunzel de musical en de shows in familiepretpark Julianatoren. 

Wat vond ik ervan?
Ik vond het super leuk om samen met Luca daar heen te gaan. Het lijkt me ook zeker leuk nog eens naar andere voorstellingen te gaan. Luca zag al een poster van Peppa Pig die in december 2016 het theater in gaat en was al enthousiast, dus dat gaan we in de gaten houden. Ik denk dat het voor de vele fans van Thomas een super leuk uitje is om te gaan kijken. 

1 thought on “Thomas de stoomlocomotief – theater tour

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: