Kijken jullie ook wel eens naar het programma 4 handen op 1 buik? In dat programma worden tienermoeders (en vaders) geholpen door een bekende moeder, Er werken, vind ik, leuke BN’ers mee en vaak doen zij goed hun best. De aflevering van afgelopen dinsdag doet veel stof opwaaien. Iedereen heeft zijn mening klaar na het zien van de beelden op tv. En ook veel willen die mening graag even delen.

Ik heb de meest erge dingen voorbij zien komen. Dat het kindje afgepakt moest worden van de ouders en in een pleeggezin geplaatst moest worden. Dat zij niet goed voor hun kindje konden zorgen. Dat liefde alleen niet genoeg is voor een kindje. En uiteindelijk vond ik dat ik ook even wat moest zeggen daarover. 

We zien niet alles
Onthoud dat de tv altijd de situaties iets aandikt. Even net wat langer laten zien dat er poep van een hondje onder het babybedje ligt. Even de nadruk op het roken en het gebruik van energie drank. Begrijp me niet verkeerd, het is zeker niet goed te keuren hoe zij dat deden. Maar ze deden ook niet voor niets mee aan dat programma. Ze hadden echt wel problemen en wilden daarbij hulp hebben. 

Instanties
Ook werd er meerdere malen gezegd dat de instanties in Nederland, denk dan aan jeugdzorg en de raad voor de kinderbescherming, met het gezin mee kijken. Ook na de geboorte van het kindje kijken zij mee. Er is een voogd aangesteld voor de eerste 9 maanden van het leven van het kindje om te kijken hoe het dan gaat met de zorg. Die termijn kan uiteraard altijd verlengt worden. En mocht het echt niet goed gaan met het kindje dan zal de voogd altijd kunnen ingrijpen.

Liefde alleen niet genoeg
Een baby heeft meer nodig dan alleen liefde. Dat is zeker waar, het kindje heeft ook eten en kleding nodig. Een goed ritme en een schone/gezonde leefomgeving. Ik denk dat deze ouders in de meeste dingen wel kunnen voorzien. Ik heb niet goed meegekregen of zij borstvoeding gaf of flesvoeding. Borstvoeding is gratis, dus zou heel fijn zijn voor haard als dit kan. Flesvoeding kun je ook in verschillende prijsklasse krijgen. Kleding kun je ook via marktplaats aanschaffen. Het hoeft allemaal niet zo duur te zijn. En zonder liefde kan een kind echt niet. Een extra zet kleren is soms niet nodig, extra keertje wassen dan weer wel.

Leef en laat leven
Iedereen mag zijn mening hebben. Deze mag in je in Nederland ook uiten. Maar let alsjeblieft op dat je niet iemand bewust gaat kwetsen. Deze ouders waren heel goed bezig en hebben hulp geaccepteerd. Denk aan de mensen die de hulp niet accepteren en tussen wal en schip belanden. Wat zou er met deze kindjes gebeuren? Niemand die het weet en niemand die je er over hoort. De instanties zitten er boven op. Geef ze het voordeel van de twijfel. Zij doen hun best. Doen we dat allemaal niet gewoon? Of heb jij ergens een diploma voor moederschap behaald?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: