De geboorte van onze dochter betekend ook dat Luca grote broer is geworden. Nu hij naar de peuterspeelzaal gaat is het natuurlijk ook leuk om daar te vieren dat hij een zusje heeft gekregen. Daarom heb ik een traktatie gemaakt. Ik vond het nog wel lastig, want wilde het graag van te voren maken. Beschuit met muisjes vond ik niet heel geschikt, behalve een rommeltje lusten misschien niet eens alle kindjes dat. Dus kwam ik op het idee om cupcakejes te maken.
Ik heb gekozen om mini cupcakejes te maken. Deze zijn mooi klein voor de kindjes, zij zijn natuurlijk ook nog maar klein. Al vind ik het zelf niet altijd even gezond, heb ik er toch ook iets gezonder van proberen te maken. Helemaal

Trakteren op de peuterspeelzaal

hoeft natuurlijk niet, want het is tenslotte feest. Om het wat voedzamer te maken, en dus de gezonde touche mee te geven, heb ik havermout toegevoegd. Kijk snel mee naar het recept.

Ingrediënten
185 gram roomboter
185 gram suiker
1 zakje vanille suiker
2 eetlepels melk
3 middelgrote eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel
35 gram havermout
1 theelepel bakpoeder
rode kleurstof
24 mini cupcake vormen

Stappenplan
1. verwarm de oven voor op 175 graden.

2. meng de roomboter met de suiker en de melk. Let op, niet de vanille suiker! Zorg dat de suiker voor het grootste deel is opgelost.

3. klop de eieren schuimig in een andere kom.

4. voeg de eieren bij de roomboter en klop dit door elkaar.

5. voeg het bakmeel, de havermout, bakpoeder en de vanillesuiker toe aan het mengsel en meng dit met een spatel. 

6. voeg de rode kleurstof toe en meng dit met de spatel door het beslag. Bekijk zelf hoeveel je toe wilt voegen. Subtiel roze of meer richting rood.

7. schep het mengsel met lepels in de vormpjes en zet deze in de oven. Na 20 minuten even kijken of ze gaar zijn d.m.v. een prikkertje. Komt deze droog uit de cupcake, dan is hij gaar.

Trakteren op de peuterspeelzaal
Luca op school. Het shirtje komt van digitransfer en
hier konden jullie daar al iets over lezen.


Als versiering heb ik een vlaggetje gemaakt van een satéprikker met een roze papiertje. Daarop heb ik de tekst ‘Hoera! Een zusje! geschreven. Het voordeel is dat de cupcakejes in de vriezer kunnen dus kun je deze mooi een aantal dagen van te voren maken. 

Wat hebben jullie als traktatie meegegeven toen je kindje broer/zus werd?


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: