Week 2 is weer voorbij, dus tijd voor een update. Niet 1 die ik graag wil schrijven, want er is iets niet helemaal goed gegaan. Of eigenlijk het meeste ging op de meeste dagen best lekker. Er zijn echter wat leerpuntjes voor mij te vinden in de dagen dat het allemaal wat minder lekker loopt. Daar hoop ik de komende weken ook een weg in te vinden.

Start van de dag
Het ontbijt gaat prima. Al eet ik wel vaak kwark met banaan en honing. Ik vind dat lekker en het vult goed. Dat vind ik belangrijk bij mijn ontbijt. Ik wil nog wel eens muesli met vanillevla eten. Dan heb ik dus al een koolhydraat gebruikt. Dan eet ik als lunch groenten of de kwark met banaan. Dat werkt voor mij prima en het is makkelijk omdat ik gewoon thuis ben.

Tussendoortje en drinken
De tussendoortjes en het drinken wil ik nog wel eens vergeten. Terwijl dat ook juist zo goed voor je is. Als ik mijn tussendoortje mis om 16:00 uur dan heb ik echt wel trek met avondeten. Dus dan eet je automatisch ook mee. Dat avondeten is ook nog wel een dingetje. Het gaat gewoon niet zo lekker en als we een ’tegenslag’ hebben, zoals met de pavlik bandage, dan grijp ik vaak naar slecht en makkelijk voedsel. Als er weinig tijd is dan gebeurd hetzelfde. Niet handig en slim. Daar moet ik dus nog even wat op bedenken.

Nieuwe week
Komende week zag ik het menu en vond het toch niet zo heel lekker eruit zien. Veel kip en vis weer op het menu en dat heb ik nu wel weer gezien. Dus ik ga deze week proberen zelf iets te maken. Ontbijt blijft redelijk hetzelfde als wat ik deze weken heb gedaan. Ik wil de smoothie uit week 2 wel een keer gaan proberen. Dus die komt op het lijstje te staan. Lunch blijft brood met ham of kipfilet. Verder ga ik zelf aan de gang met het avondeten. 

Het is best makkelijk uit te zoeken wat je qua avondeten kunt eten. Per dag mag je 2 koolhydraten, 2 zuivel, 2 fruit, 2 groente en 2 eiwitten. Je kijkt wat je al gegeten hebt aan tussendoortjes, ontbijt en lunch en je houdt over wat je avond eten gaat zijn. Het is alleen iets meer plannen en ”uitrekenen”. Dat geeft niet, want het heeft resultaat. Ik ben stiekem even op de weegschaal gaan staan en ik was blij te zien dat ik was afgevallen. Ik kwam steeds meer aan en weet ook niet mijn exacte begin gewicht. (Dat vond ik wat te confronterend.) Met het laatste bekende gewicht ben ik 1 kilo afgevallen. Daar ben ik echt zo blij mee. 

Op naar een nieuwe goede week met een mooi resultaat! Ben jij al bezig met een nieuwe levensstijl? Ik lees het graag in een reactie. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: