Een week geleden begon ik met bodieboost. Een programma om je levensstijl te veranderen en gezond te gaan eten. Je mag eten wat je lekker vind, maar ze hebben boeken en een onlineprogramma met een aantal weekmenu’s. Het online programma bestaat uit een weekmenu voor 10 weken. Deze mag ik testen en ik ben daar vol goede moed aan begonnen. Hoe fijn zou het zijn om een gezonde levensstijl te hebben en wat kilo’s te verliezen. 

De jokers
Het begin is altijd wennen toch? Ik ben blij me de 2 jokers die je in kunt zetten om iets lekker te eten. We hadden namelijk een verjaardag en de doop van Nola afgelopen week. Fijn om dan ook wat lekkers te kunnen eten. Verder gaan ze uit dat als je bij een ander eet je daar gewoon mee kunt eten. Je hoeft dus niet te zeggen dat je ”aan het afvallen bent”. Je neemt dan gewoon 1 bord met eten en denkt gewoon zelf goed na. Neem een klein portie koolhydraten, een klein stukje vlees en vul de rest aan met groenten. Dat moet in de meeste gezinnen wel lukken.

Het weekmenu
Toen ik het weekmenu van week 1 zag zonk de moed me wel even in de schoenen. Er stond veel vis op het menu. Als er iets is wat ik niet lekker vind, dan is het dat wel. En dan wordt een lunch wel lastig met zalm en avond eten met zalmfilet. Gelukkig werkt bodieboost met groepen en kun je dan de zalm vervangen voor iets anders uit dezelfde groep. Zo heb ik de zalm bij de lunch vervangen voor ham, daar mag je dan 4 plakken van. Het is even inkomen, maar het werkt best fijn. Het is overzichtelijk en daar hou ik wel van. 

Alleen om nou 7 dagen hetzelfde ontbijt te eten vond ik wat jammer. Het ontbijt bestond uit een bakje naturel kwark, met een banaan en een eetlepel honing. Best lekker, maar niet mijn favoriet. Dat wisselde ik af met ontbijtgranen en vla als ontbijt. Dan nam ik de kwark met banaan en honing als lunch. De koolhydraten van brood heb ik dan namelijk bij mijn ontbijt gehad. Het drinken is nog een puntje waar ik op moet letten, dat vergeet ik nog wel eens. Porties is ook niet zo aan mij besteed. Ik at best gezond, maar ook best veel. Dat laatste wil ik graag veranderen. Dus de porties van de hoofdmaaltijden wat meer naar ‘normaal’ en dan gewoon een tussendoortje eten in fruit of groente. Die sloeg ik namelijk gewoon over. 

Online community
Wat ik ook erg prettig vind is de online community op facebook. Zo fijn om daar lid van de te zijn. Ik zie lekkere recepten voorbij komen. Vragen kunnen daar gesteld worden en iedereen helpt elkaar. Ook kun je op instagram veel inspirerende accounts volgen en heeft bodieboost zelf een account. Via de mail krijg je tips en op hun blog kun je veel adviezen vinden. Genoeg te lezen en op te slaan dus. 

Het resultaat
Expres ben ik nog niet op de weegschaal gaan staan. Ik wil me deze keer wat minder laten lijden door cijfertjes. Mijn lichaam moet wennen aan de nieuwe levensstijl en ik wil mijn lichaam daar ook de tijd voor geven. Wel merk ik dat broeken al iets losser gaan zitten. Ik heb nog geen energieboost gekregen (maar wat wil je met een peuter en een baby in huis), maar dat komt vast ook wel als ik langer bezig ben. Voor nu voelt het erg goed, op naar een nieuwe week!

Zouden jullie graag iets willen lezen in mijn updates? Heb je nog vragen over bodieboost of het online programma? Laat het weten, dan neem ik dat mee in mijn volgende update!Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: