Beste meneer Higler, een brief aan u.

Afgelopen zaterdag zat ik na een aantal maanden niet geweest te zijn weer eens in het stadion van PSV voor de wedstrijd tegen Den Haag. Een leuke dag samen met mijn man en de kinderen logeren bij opa en oma. Heerlijk even samen weg. Wat een leuke afsluiting moest worden bleek ook vooral wat frustraties mee te brengen. Want echt, in alle redelijkheid. Hoe heeft u sommige beslissingen nou kunnen nemen daar op dat veld?


Ik snap best dat u sommige dingen niet kunt zien. Alleen u staat daar toch niet alleen? Er zijn nog 3 andere mensen die u kunnen helpen. Doen zij hun werk dan niet? Ik zal eens een aantal voorbeelden geven. In het begin van de eerste helft werd Locadia naar mijn mening neergehaald in het strafschopgebied bij ADO. Dan heeft u 2 keuzes. 1. U legt de bal op de stip en geeft een gele kaart want het is een overtreding. 2. Het is geen overtreding en u geeft Locadia een gele kaart vanwege een schwalbe (dat is namelijk niet toegestaan). Een andere keus heeft u niet.

Dan is er nog iets met ingooien. In de eerste helft heeft ADO een aantal keer de bal mogen ingooien bij onze kant. De speler had fel oranje schoenen aan, geen idee wie het was. Voor zover bij mij bekend moet de speler altijd achter (niet op of over) de lijn staan als hij de bal in het veld gooit. Nu heeft deze meneer bij alle 3 de ballen die hij ingooide over de lijn (dus in het veld) gestaan. Daar moet toch iemand op letten? 

Ook was er nog een speler van ADO die in de tweede helft een vrije schop mocht nemen. Dat mocht hij doen nadat u gefloten had. Goede regel lijkt me. Maar na het fluiten mag een speler de bal niet meer aanraken. Alleen de keeper mag de bal in zin 16 meter gebied aanraken met zijn handen. Deze meneer bedacht dat de bal niet goed lag, nadat u gefloten had, en gooide hem nog eens een aantal meter verder (met zijn handen ja). Dan moet u toch fluiten en de andere kant op geven al dan niet voorzien van een kaart?

U was zo op de regeltjes, maar daardoor zag u de lijnen en het spel niet meer. U floot het spel dood. Gaf kaarten waar dat niet nodig was en geen kaarten waar dat wel nodig was. Herinnerd u zich de overtreding op Willems in de eerste helft? Of de enorme duw in de tweede helft voor het doel van PSV? Bij de laatste was er geen enkele intentie om de bal te spelen, maar gewoon om de speler omver te gooien. Erg jammer. 

Misschien kunt u de volgende wedstrijd die u fluit eens kijken naar het spel. Hoe gaat het, kan ik door laten spelen. En probeer dan alstublieft eens een goede beslissing te nemen, beide kanten op. Want een overtreding van ADO die volgens u geen overtreding was, maar dezelfde soort overtreding van PSV die wel een overtreding was kan niet naar mijn mening. Of was u stiekem gewoon een beetje voor ADO? Dat geeft niets hoor, ieder zijn voorkeur. Maar ga dan gewoon maar geen wedstrijden van ADO meer fluiten. Zullen we dat afspreken? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: