Nieuwe toffe christelijke boeken en dagboeken. Er komen elke keer weer zulke mooie producten uit. Al heb ik het idee dat het soms niet helemaal bekend is welke nieuwe boeken er zijn en komen. Dus ik dacht, laat ik eens een lijstje maken over boeken die mij echt heel tof lijken. Elke uitgeverij heeft wel een catalogus over welke nieuwe boeken er komen (najaar, voorjaar en soms ook zomer). Je kunt het dus ook makkelijk zelf opzoeken. Kijk eens op de site van een uitgeverij. Voordat ik mijn blog had deed ik dat ook niet hoor, maar het is echt de moeite waard. Zo ben je op de hoogte van alle nieuwe uitgaves en loop je dat leuke boek dus ook niet mis. Goed, nu dus mijn favoriete van najaar 2019 van uitgeverij Royal Jongbloed. Er zit voor jou of je kind(eren) ook vast iets bij.

Zij lacht bijbel – herdruk

Je kunt nooit genoeg Bijbels hebben toch? De zij lacht bijbel is er nu voor de derde druk. Wees er snel bij, want hij is steeds weer snel uitverkocht. Waarom? Er zitten extra overdenkingen bij, hij is roze en hij is roze. Moet ik nog meer zeggen? Het is de HSV vertaling (wat een aantal van jullie heel jammer vinden). Of ik dat een fijne vertaling vind weet ik nog niet, maar dat ga ik testen wanneer ik deze voor mijn verjaardag krijg.
Zij lacht bijbel kost 49,95 euro

Cadeautip Zij lacht Bijbel & Lof vol liefde

In het licht – adventsdagboek en -kalender in 1 (al verschenen in oktober)

In dit adventsdagboek leef je toen naar kerst door 26 dagen lang te focussen op ‘licht’. Je leeft in het licht toe naar de komst van Jezus. Jezus is het licht van de wereld. Hoe mooi is dat? In het licht, advents dagboek koop je voor 14,99 euro. Bij elke dag vind je een uitgelichte quote en een opdracht om licht te geven of te ontvangen.

Lichtpuntjes
Soms zijn ze groot
Soms zijn ze klein
Je hoeft ze niet te zoeken
Je kunt er ook eentje zijn 

Weg met het perfecte plaatje – eerlijk over moederschap (is in september verschenen)

Begrijp me niet verkeerd. Moeder zijn is het beste wat me ooit is overkomen. Maar we kunnen wel allemaal leuk doen alsof het zo geweldig is altijd. Maar opvoeden is soms gewoon hard werken. En dat wordt in dit boek ook gewoon gezegd. Dat mag ook. Het doet niets af aan de liefde voor je kinderen. En weet je, die perfecte moeder bestaat niet. We leren met vallen en opstaan. We doen ons best en meer kunnen we niet doen.
Weg met het perfecte plaatjes kost 14,99 euro

Die ander moeders doen ook maar wat!

weg met het perfecte plaatje, boekentips

Lof vol liefde – Leesplan voor advent van zij lacht (verschijnt oktober 2019)

Advent is een bijzonder tijd om uit te zien naar de komst van Jezus. Dat kan ook met dit boekje. Past natuurlijk perfect bij de zijlacht bijbel. In 11 liederen door de Bijbel heen zien we gelovigen die vol verwachting de lof aan de Messias brengen. Gebed, overdenkingen, liederen, prachtige foto’s en doe-opdrachten helpen jou om mee te gaan in deze aanbidding. Alles vind je in dit kleurrijke boek. En dat met als doel dat jouw lof vol liefde zich zal vermengen met die van duizenden heiligen. Je kunt de recensie van dit boek hier lezen.
Lof vol liefde kost 17,99 euro

Wat ik houden wil – het verhaal achter de plaatjes op instagram en minimalisme (reeds verschenen)

Wat ik houden wil gaat over minimalisme. Als je mij kent zal je dat wellicht niet direct bij mij verwachten. Een huiskamer vol speelgoed van de kinderen en een zolder vol spullen die we misschien nodig hebben, maar die zeker niet weg mogen. Ik bewaar alles en weggooien vind ik lastig. Maar opruimen, ruimte maken en bewust om gaan met de natuur, aarde en spullen is wel heel tof. En Anne Marije is zo lekker eerlijk. Dus ga haar volgen op instagram en lees haar boek.
Lof vol liefde kost 17,99 euro

Leven in Gods ritme – Bijbelstudie (Verschijnt december 2019)

Ik zou zo graag wat meer Bijbelstudie willen doen. Er zijn hele toffe boeken voor die je kunnen helpen. Dit is er een van. Heb je moeite met rust vinden in deze tijd? Dat is niet zo gek hoor, ook ik heb daar last van. Dit boek helpt je daarmee. God gaf in het oude testament al de Sabbat, een dag om te rusten. Een groot geschenk eigenlijk die we tegenwoordig steeds meer laten voor wat het is. De winkels zijn open en de kerken lopen leeg. Wil je meer leren? Dan is het boek leven in Gods ritme iets voor jou. Hij kost 22,50 euro en heeft gratis verzenden.

leven in Gods ritme, boekentips

Beleef de bijbel – Duik in de wereld van de verhalen uit de Bijbel kinderen van 9 tot 12 jaar (reeds verschenen)

De boeken van Hannah Holwerda spreken mij altijd aan. Wist je dat ze ook een serie heeft op New Faith Network? Zo leuk! Dit boek behandeld verschillende vragen. Had koning Salomo huisdieren bijvoorbeeld. Of waarom moesten de profeten gekke opdrachten uitvoeren. Wat at Jezus tijdens zijn laatste maaltijd met zijn leerlingen. Eigenlijk weet ik dat helemaal niet. Het boek gaat helemaal vanaf de schepping tot de eerste gemeenten. De prachtige illustraties brengen alle informatie tot leven. De kinderen krijgen een goed tijdsbeeld door de tijdbalken, foto’s van historische plaatsen en vondsten. Zo komen de verhalen dichterbij dan ooit.

Het boek kost 24,99 euro en heeft gratis verzending.

Beleef te bijbel, boekentips

Een boek vol ezelsoren – creatief bezig met de gelijkenissen van Jezus. Schrijf de belangrijkste les in de oren van de ezel

Dit is een creatief denk- en doeboek over 16 gelijkenissen van Jezus. De oren van de luisterende ezel zijn bij de verhalen in een van de vier hoeken afgebeeld. Daarin kun je dan de belangrijkste les of regel van het verhaal opschrijven, die altijd wordt gevolgd door de uitspraak van de luisterende ezel dat hij die woorden goed in zijn oren wil knopen. Of eigenlijk, in zijn oren wil vouwen. Een tof cadeau voor in de schoen bijvoorbeeld. Hij kost 12,99 en heeft dan helaas geen gratis verzending.

een boek vol ezelsoren, boekentips

God doet wat hij belooft – 25 beloftes aan jou

Een prachtig boek van Max Lucado over beloften van God aan jou. In het boek vind je verhalen over het nu, het bijbelverhaal én extra Bijbelgedeelte bij dat verhaal. De beloften van God gelden ook voor onze tieners, onze volwassen kinderen en voor iedereen. Maar voor de tieners zo belangrijk om te horen omdat zij dit soms niet zo voelen. Een goede basis is in mijn ogen juist heel belangrijk. Het boek kost 19,99 euro en dus net geen gratis verzending. Wil je een recensie lezen? Ik schreef er 1 voor het magazine mommag.

Tijn blust het vuur – over schermtijd en buitenspelen. Leuk voorleesboek voor peuters/kleuters (2-6 jaar, reeds verschenen)

Een boek die past bij deze tijd. Tijn wil graag op zijn tablet, maar zijn kijktijd is voorbij. Buitenspelen is de andere optie. Maar daar heeft Tijn eigenlijk geen zin in. Het moet dan toch maar. Buiten heeft Tessa een leuk plan bedacht. Wordt het buiten spelen dan toch nog leuk? Je kunt dit leuke voorleesboek kopen voor 12,95 euro. Dat maakt het weer een leuk schoencadeautje.

Tijn blust het vuur, boekentips

Detective bij de bijbel

In 17 platen kunnen de kinderen naar allemaal verschillende elementen uit een verhaal uit de Bijbel zoeken. Dat vinden alle kinderen leuk toch? Wij hebben in ieder geval de zoekbijbel in huis en die is zeer geliefd bij onze kinderen. Dus deze zullen ze vast geweldig vinden. Dankzij de zoekvragen en uitgebreide uitleg in dit boek leer je steeds meer over de achtergrond van de verhalen. Het boek kost 11,90 euro en is daarmee weer een tof schoencadeau.

Laat die beer los – een spannend kerstverhaal over juf Fiep (reeds verschenen)

Een spannend kerstverhaal is het zeker. Juf Fiep is heer geliefd bij onze oudste. De boeken zijn grappig en spannend tegelijk. Dit verhaal gaat over juf Fiep en groep 3 die opzoek gaan naar een kerstboom. In de kou komen ze dan een ijsberenjong tegen die vast zit in een val. Juf Fiep gaat er direct heen om te helpen, maar dan komt mama ijsbeer om de hoek kijken. Als dat maar goed gaat! Leuk om voor te lezen, maar ook leuk voor kinderen om zelf te lezen. Het boek kost 10,99 euro en kan daarmee weer prima als schoencadeau. Het is deel 14 in de serie dus je kunt nog heel wat boeken sparen als je nog niet bent begonnen.

Laat die beer los! boekentips

Welke van deze boeken staan er bij jouw op het verlanglijstje? Of heb je andere boekentips? Laat het vooral hieronder of op social media weten!

De afbeeldingen zijn eigendom van Royal Jongbloed en mogen niet zonder hun toestemming worden gebruikt.

 

boekentips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: