Waar ben je trots op? Een vraag waar ik toch wel even over na moest denken. Of eigenlijk, het eerste niet hoor. Maar drie dingen is toch wel een dingetje. Want er is heel veel waar ik trots op ben, maar is dat dan iets wat in mijn top 3 hoort? Gaf weer stof tot nadenken. Maar laten we gewoon bij 1 beginnen, net zo makkelijk. 

1. Mijn gezin

Met stip op nummer 1 staat mijn gezin. Mijn kinderen en mijn man. Wat ben ik trots op ons 4 en hoe we het doen samen. We zijn toch allemaal ons eigen individu en soms is dat wel lastig. Maar het gaat echt wel goed. Eerlijk, ieder huisje heeft zijn kruisje. Maar in the end hebben we alleen elkaar nodig en maakt het verder niet uit waar we zijn. En door de kinderen kijken wij ook weer anders naar dingen. Je hebt niet veel nodig om gelukkig te zijn. Samen sterk!

dagboek 23 wij vieren, samen sterk

2. Mijn blog

Ik ben toch wel erg trots ook op mijn blog. Dat jullie hem graag lezen en komen bekijken. Het kost soms energie, maar levert voor mij ook energie op. Het bezig zijn met iets dat van mij is, naast de opvoeding van de kinderen en het huishouden, vind ik ook erg prettig. En voor mij is het ook een soort ‘bijdrage aan ons gezin’. De kinderen hebben een aantal dingen gekregen die we zelf nooit hadden kunnen betalen. Dan hadden ze veel minder cadeautjes gehad met verjaardagen/sinterklaas bijvoorbeeld. Dat is helemaal niet erg, maar zo heb ik het gevoel toch wat bij te kunnen dragen thuis.

Neushoorn en Narwal en babybijbel

3. mijn opleiding

Ik doe dan wel weinig tot niets met mijn opleiding, ik ben toch wel heel trots dat ik mijn diploma behaald heb en mijzelf HBO jurist mag noemen. Al doe ik dat zelden. Ik weet nog goed dat in het eerste jaar van de opleiding werd verteld dat je heel talig moest zijn om de opleiding af te kunnen maken. Huilend zat ik op mijn kamer. Ik wilde zo graag advocaat worden (wishfull thinking), maar met dyslexie zag ik mijn droom toch wel in duigen vallen. En daar was een hele fijne docent die zei ‘Nee, jij red het wel met je doorzettingsvermogen’. En hij heeft gelijk gekregen. Ik heb veel geleerd en daar heb ik ook nu nog steeds profijt van.

Dit is denk ik wel mijn top 3 waar ik het meest trots op ben. Eigenlijk gewoon hoe ons leven is en hoe wij ons zelf redden. Niet hand ophouden (nee, want dat moet je direct doen hier in Nederland. Eerst proberen zelf je boontjes te doppen wordt afgestraft), maar roeien met de riemen die je hebt. En we doen het aardig goed al zeg ik het zelf. Waar zijn jullie het meest trots op?

Hier ben ik het meest trots op. Mijn top 3, want eigenlijk is er veel meer waar ik trots op ben. Waar ben jij trots op? Hier ben ik het meest trots op. Mijn top 3, want eigenlijk is er veel meer waar ik trots op ben. Waar ben jij trots op? Hier ben ik het meest trots op. Mijn top 3, want eigenlijk is er veel meer waar ik trots op ben. Waar ben jij trots op?

1 thought on “3 dingen of prestaties waar ik trots op ben – 30 dagen blogchallenge

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: