Nu het weer aan het einde van de maand (of misschien wel eind van deze week al) lijkt om te slaan naar echte kou is het fijn om ook buiten warme voeten te hebben. Wilde ik nog wel eens een aantal sokken over elkaar aan trekken, is het toch fijn om snowboots te hebben. Ik mocht bij snowbootsexpert wat uitzoeken voor mij en de kinderen. Ik geef je 4 redenen waarom je ook hier snowboots zou kunnen halen.

1 In snowboots heb je warme voeten, fijner dan regenlaarzen

De kinderen hebben wel regenlaarzen, maar dat is in de winter met 1 paar sokken soms toch wat koud. Zeker nu ik temperaturen heb horen vallen van -10 moet ik toch eerlijk bekennen dat een warme laars mij een stuk beter lijkt. En warm zijn de snowboots zeker die wij hebben uitgezocht. De snowboots heb ik al een aantal keer aangetrokken (ik moet ze goed testen toch *goed excuus ook zonder sneeuw*) en had heerlijke warme voeten.

Snowboots; waarom je deze wilt hebben. Snowboots van de kinderen

Luca koos mooie grijs met blauwe snowboots

2. kans op uitglijden verkleinen

Op de website staat aangegeven dat de snowboots door het profiel aan de onderkant meer grip hebben wanneer er sneeuw licht. De kans op uitglijden wordt dus beperkt. Dat spreekt mij ook erg aan. Steeds op de grond liggen is natuurlijk niet fijn. Nu moet ik zeggen dat we dat dus nog niet hebben kunnen testen, enkel met regen. En dan worden de snowboots, met name van de kinderen toch wel glad. Nola is al een aantal keer uitgegleden.

Snowboots; waarom je deze wilt hebben. Snowboots onderkant; grip als er sneeuw ligt.

3. Goed sluitend zodat er geen sneeuw in kan

Mijn snowboots sluiten goed om mijn kuiten heen en er kan dan ook niets bij in vallen qua sneeuw. De snowboots van de kinderen zijn iets wijder, waardoor ze er makkelijk in kunnen. Deze hebben ene trekkoord waardoor ze na het aantrekken helemaal dichtgetrokken kunnen worden. Zo kan er bij hen ook geen sneeuw in vallen. Dat bevorderd dus droge én warme voeten. Nu moet ik bekennen dat met de regen van afgelopen zondag onze voeten erg nat waren. Bij de kinderen kan dat komen doordat ze wellicht te diep in de plassen stonden, maar ook mijn voeten waren nat. En de snowboots drogen erg slecht, helaas.

Snowboots; waarom je deze wilt hebben. Snowboots van de kinderen

Nola koos voor grijs met roze snowboots (zelfde als Luca ja, wisten ze niet van elkaar).

4. makkelijk besteld en fijn advies

Natuurlijk kun je ook in de winkel snowboots halen. Toch vond ik het fijn om dit via een site te bestellen. De prijs is fijn, ik heb 3 paar snowboots besteld voor net geen 100 euro. De levering is ook vrij snel en de verpakking is goed te recyclen. Normaal komen schoenen in dozen, maar nu kwam het in plastic, soort zak. Alles kon fijn bij het plastic afval en een klein beetje bij het papier. Ideaal met een grote plasticafvalbak en een kleine voor papier. Ook qua maat wist ik niet zeker welke ik moest bestellen. Ik kreeg advies daarover en de maat klopte perfect. Niet te groot en zeker niet te klein. Daar kunnen we een tijdje mee vooruit. Ook dat maakt voor mij een verschil!

Snowboots; waarom je deze wilt hebben. Snowboots van mama

Plus en min kanten bestellen online

Online bestellen heeft wat voor- en nadelen natuurlijk. Ik vond het heel makkelijk zoals je hierboven kunt lezen en het advies was goed. Helaas zijn de snowboots niet helemaal waterdicht. Ik ben benieuwd hoe dat met de sneeuw gaat, maar dat heb ik nog niet kunnen testen. Maar aan de andere kant, het zijn snowboots en geen regenlaarzen. Misschien verwacht ik te veel. Wij hebben nog nooit snowboots gehad. Ze zitten wel heerlijk warm en de kinderen trekken ze graag aan. Ik zou zo weer online bestellen voor de kinderen. Dat ze niet waterdicht zijn had ik ook niet kunnen testen in de winkel en is voor mij dus geen reden om ze niet online te bestellen.

 

Aanvulling na de sneeuw van afgelopen week *28-1-2019*

De fabrikant gaf aan dat sneeuwboots echt wat anders zijn dan regenlaarzen. Zij kunnen dus heel goed lek lijken met regen. Of we het nog eens met sneeuw wilden testen. Dus dat deden we afgelopen week. Het liep heerlijk, op de verse sneeuw dan. Wanneer het eenmaal is ingelopen/gereden en het glad werd gleden de kinderen toch wel redelijk snel onderuit. Alleen Nola had wat vochtige voeten na de eerste sneeuwwandeling en het sneeuwpop maken. Verder altijd droge én warme voeten gehad. Dus met sneeuw zijn ze echt top!

Snowboots, de musthave deze winter. 4 redenen waarom jij ook snowboots moet hebben!

Heb jij al snowboots in huis voor de winter die nog komen gaat?

Snowboots; waarom je deze wilt hebben. snowbootsexpert

Dit is een samenwerking.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: