De lijdenstijd komt er weer aan. Dit jaar van 26 februari tot 9 april 2020. Een uitgelezen kans om weer meer aan geloofsopvoeding te doen met je kinderen. Maar ik kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn veel verschillende manier hoe je toe kunt leven naar Pasen. Van Studio Sprankel kreeg ik de 40-dagentijdkaartjes en de posterset Pasen om aan jullie te laten zien. Ze hebben ook nog een groot knutselpakket voor Pasen. Allemaal leuke manieren om toe te leven naar Pasen. Het is net wat je voorkeur heeft.

Groot knutselen of klein met de 40-dagentijdkaartjes?

We hebben het wel eens gedaan, de grote knutselpakketten van studio sprankel. Echt super tof om met je kinderen te doen. Iets voor ons? Misschien toch niet zo. Deze 40-dagentijdkaartjes zijn veel beter geschikt. Minder groot knutselen, wel leuke opdrachten. In 40 dagen leef je door middel van de kaartjes toe naar Pasen. Soms lees je een verhaal uit de Bijbel, soms maak je een kleurplaat die je kunt downloaden bij studio sprankel en soms luister je een lied of zet je een mooi kaartje met tekst neer. Steeds iets anders en een fijne afwisseling. Het lijkt me een heerlijke manier om toe te leven naar Pasen.

40dagentijdkaartjes studio sprankel

Voor welke leeftijd zijn deze 40-dagentijdkaartjes geschikt?

De kaartjes zijn wel echt voor kinderen van de basisschoolleeftijd en iets ouder. Sommige kaartjes vind ik bijvoorbeeld geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 10 en ouder. Als je iemand een bemoedigend berichtje moet sturen bijvoorbeeld. Ik denk dan al snel aan een mail of appje. Maar dat laat ik onze kinderen van 4 en 6 niet doen natuurlijk. Daar verzinnen we iets anders op. Bij de liedjes staat ook vaak een kinderlied en een lied voor oudere (volwassenen of tieners). Zo blijft het leuk om samen te gebruiken, ook als er een leeftijdsverschil zit tussen de kinderen. Plus ze leren dat ze kunnen luisteren naar iets dat niet direct voor hun bedoeld is, maar voor een oudere broer/zus.

40-dagentijdkaartjes-roze

40-dagentijdkaartjes-oker

40-dagentijdkaartjes-groen

Alternatief als de 40-dagenkaartjes niets voor je is.

40 dagen iets doen en dan vaak ook iets met een opdracht. Het kan zijn dat je ook dat niet ziet zitten. Omdat je kinderen nog te klein zijn en je zelf wel iets wilt doen. Of omdat je het gewoon even niet ziet zitten met de tijd die jullie hebben. Je kunt ook gewoon druk zijn. Misschien is dat aan te pakken, maar soms ook niet. Dan is er nog een alternatief voor je, in plaats van de 40-dagentijdkaartjes. Er is een setje met 8 kleine posters (die ook bij de 40-dagentijdkaartjes zitten) om neer te zetten. Zo kun je door middel van de kaartjes toch toeleven naar Pasen. Mocht je iemand willen bemoedigen kun je hem zelfs gewoon versturen. Het is mooi stevig materiaal en de achterkant is blank.

Posterset pasen

Posterset hij leeft

Wij gaan in de lijdenstijd gebruik maken van de 40-dagentijdkaartjes om toe te leven naar Pasen. Je kunt ze via deze link bestellen bij Studio Sprankel. Ze kosten daar 14,95 euro. De posterset Pasen kost 9,95 euro en kun je via deze link direct bestellen. Ga jij nog iets speciaals doen in de lijdenstijd met je kinderen?

40-dagenpakket & posterset studio sprankel pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: