Het is zomervakantie en het is gewoon warm in Nederland. De zon draait al weken op volle toeren. Ik weet nog dat we met het mooie weer op het schoolplein stonden en de verwachting uitspraken dat het wel weer zou gaan regenen als ze vakantie zouden hebben. Boy, we where wrong! Houden jullie het nog een beetje vol? Ik begin hier wel te merken dat het nu eigenlijk te lang duurt. De kinderen zijn moe en zijn het gewoon zat. Ik heb wel 5 tips om het zo aangenaam te maken.

Start vroeg met inspanning

Start in de ochtend vroeg met de huishoudelijke taken en boodschappen. Nu moet je echt wel even prioriteiten stellen, want alles gaat gewoon niet lukken. Ik heb als ‘regel’ als de was schoon is, de boodschappen in huis en je op blote voeten kunt lopen vind ik het goed. We stofzuigen niet, maar gaan met de bezem door het huis. Oh en de wc doen we natuurlijk ook wel even een kleine beurt. Verder komt het wel weer in de winter als het koud is.

Drink heel veel en eet lekker (water)ijsjes

Drinken jullie kinderen goed? Luca heeft er nog wel een handje van om lekker te spelen en het drinken te vergeten. Nu hebben we bedacht dat we elk uur een beker drinken leeg drinken. Zo krijgen ze genoeg vocht binnen. Waterijsjes doen het ook altijd goed. Natuurlijk is water het beste, maar daar zijn de kinderen niet zo gek op. Dus maak ik een soort ranja van appelsap, 1/4 appelsap en 3/4 water. Allemaal weer blij.

zon buitendouche

Lucht het huis in de ochtend en avond.

Houdt ramen en gordijnen dicht wanneer de zon erop staat. Zo hou je de warmte buiten. Probeer in de ochtend tot 10 uur de ramen allemaal open te hebben zodat het een beetje kan doorluchten. Doe daarna alles dicht zodat de warmte buiten blijft. Na 19.00 kun je dan de ramen weer open doen. Bij ons na 21.00 want dan schijnt de zon niet meer op de ramen. Zet ook zo veel mogelijk ventilatoren of airco’s neer om het koel te houden.

Zon sproeier

Blijf binnen tussen 12.00 en 16.00 uur

Blijf op het heetst van de dag echt binnen. Houdt ramen, deuren en gordijnen dicht. Gebruik deze tijd om te lunchen en te rusten. Ik merk dat we allemaal wat vermoeider en prikkelbaarder zijn. Niet verrassend, maar door te rusten kun je een klein beetje vermoeidheid beperken. Geef in deze tijd dan ook even geen limiet aan schermtijd en hang gewoon lekker in de koelste kamer van het huis rond.

Zon watergevecht

Speel samen waterspelletjes

Water verkoeld, dus speel gezellig waterspelletjes samen. Zet een watertafel neer, een zwembadje en plons er samen in. Hou een watergevecht en maak elkaar  lekker nat. Ga onder de tuindouche of zet de sproeier neer zodat je door het water kunt rennen. Let op dat de planten in de zon niet (te veel) nat worden. En probeer ook te genieten van het feit dat de zon heerlijk schijnt.

zon

Oh en als aller belangrijkste. Vergeet jezelf en je kinderen niet regelmatig in te smeren. Beter voorkomen dan genezen zullen we maar zeggen.

Lees meer over zonnebrand voor kinderen

Genieten jullie van dit zonnige weer of is het nu wel genoeg geweest?

Zon, hoe overleef je deze warmte. Ik geef je 5 tips hoe wij deze warme weken doorkomen. Zon, hoe overleef je deze warmte. Ik geef je 5 tips hoe wij deze warme weken doorkomen. Zon, hoe overleef je deze warmte. Ik geef je 5 tips hoe wij deze warme weken doorkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: