Nu zou ik natuurlijk een heel leuk verhaal kunnen typen over avonden vol met wijn en vriendinnen. Dat we zaten te filosoferen over het leven en dat ik mijn idee over een blog zou opperen. Iedereen direct enthousiast en we kwamen allemaal met namen om daar dan deze naam, mamaminke.nl, uit te kiezen. Maar helaas is dat helemaal niet waar. En ik lust ook geen wijn. Maar hoe ik er dan wel op kwam vertel ik je zo.

Hoe het allemaal begon

Lang, heel lang geleden studeerde ik af en had ik geen baan. Dat ging vaak zo, bijna niemand uit mijn jaar had direct een baan. Dus ik begon vol goede moed te solliciteren. Daarnaast wilde ik toch iets blijven doen dus ben ik gaan bloggen. Dat leek me wel leuk namelijk. Het ging over mijn zoektocht naar een baan als jurist en ik noemde mijn blog dan ook dejurist.blogspot.com. Bestaat al lang niet meer, maar zo begon het dus.

Uiteindelijk een andere weg en andere naam

Er zijn nog een aantal namen geweest tussendoor, maar die waren het allemaal net niet helemaal. Ik wilde graag een andere weg in slaan, schrijven over wat mij echt bezig hield als mama en de naam moest makkelijk te onthouden zijn. Nu werd ik op mijn werk (ja ik heb echt gewerkt) mama Minke genoemd toen ze wisten dat ik zwanger was. Dat vond ik wel pakkend en is natuurlijk ook wie ik ben. Dus besloot ik mijn blog zo te noemen.

Geen fancy verhaal

Helemaal geen fancy verhaal dus over de naam van mijn blog. Geen diepzinnige gedachten of lange brainstormsessies. Achteraf had ik misschien beter voor een iets algemenere naam kunnen kiezen. Nu is het toch handig al het gelinkt is aan het moederschap. Maar aan de andere kant, het is wel wie ik ben dus het slaat ook op mij. Dus alles wat ik leuk vind kan ik online plaatsen. Het is tenslotte ook gewoon mijn blog.

Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd wat jij van mijn blognaam vind. Vind je hem passen bij mijn blog of zou je voor een andere naam kiezen? Heb je een suggestie?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: