Wanneer je kindje geboren is wil je dat aan iedereen laten weten. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt doen. Tegenwoordig nog veel meer dan toen wij kinderen kregen. Ik laat je graag zien welke toffe geboorteversiering er allemaal is om buiten in de tuin te zetten.

Geboorteversiering jongen

Een geboortesticker op het raam

Een hele makkelijke manier is een geboortesticker op het raam plakken. Deze zijn er in alle soorten en maten dus kun je er zeker een vinden die past bij jullie. Je kunt de geboortesticker afstemmen op de afmeting van je raam, ideaal want geen enkel raam is hetzelfde. Geboorteplein heeft zo veel van deze toffe geboortestickers dat je daar zeker even een kijkje moet nemen. De kleuren blijven ook in direct zonlicht mooi dus heel gaaf om te bewaren voor je kindje.

geboorteversiering meisje

Een geboortebord als geboorteversiering

In het verlengde eigenlijk van een geboortesticker, maar net even een anders. Een bord dat je op het raam hangt. Deze kun je ook aan laten passen naar het ontwerp van het geboortekaartje. Zo is het allemaal passend bij elkaar. Ik hou wel van een thema in de geboorteversiering. Mocht je hem eraf halen dan kun je een enkel deel van het geboortebord ophangen als schilderij.

Een geboortevlag omdat er iets te vieren is

Een geboortevlag als geboorteversiering had ik nog niet van gehoord. Maar ook dit is te bestellen in verschillende soorten. Want waarom alleen vlaggen op de ‘verplichte’ momenten en wanneer je geslaagd bent. De geboorte van je kindje is minstens zo speciaal als wanneer ze slagen dus ook nu mag de vlag uit! Ook tof om te bewaren voor later in een herinneringen kist.

Good old ooievaar

Natuurlijk heb je ook de geboorteversiering die er altijd al is geweest. De ooievaar op het raam bijvoorbeeld. Of gewoon een slinger met ‘hoera een meisje‘ of ‘hoera een jongen’ voldoet ook prima. Dit hebben wij ook gedaan toen onze kinderen geboren werden. Mede ook doordat we in een doodlopende straat wonen en enkel de aanwonende dit te zien zouden krijgen. Beetje zonde veel geld uit te geven voor iets wat bijna niemand ziet. Vonden wij dan op dat moment. Nu vind ik dat stiekem wel jammer.

Houten geboorteversiering

Een geboortebord van hout in de tuin is ook iets wat er al langer is. In de loop van de jaren wel een aantal metamorfoses ondergaan. Tegenwoordig zie ik steeds vaker de ‘wegwijzer’ borden in de tuin staan wanneer er een kindje geboren is. Ook erg leuk met meer informatie erop zoals naam, gewicht en geboortedatum. En ook de (knuffel)dieren staan ook met regelmaat in een tuin te pronken.

Dat waren mijn 5 tips voor geboorteversiering wanneer je kindje geboren is. Welke hebben jullie gebruikte om de geboorte van jullie kind(eren) te vertellen?

Foto’s geboortestickers van geboorteplein.nl.

geboorteversiering pinterest

Uitgelichte afbeelding: Stock Photos from Bogdan Vija/Shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: