Laat ik voorop stellen dat ik brood niet verkeerd vind om te eten. Ik eet niet koolhydraat arm en aardappels en pasta staan ook gewoon op het menu. Maar eerlijk gezegd vind ik brood gewoon niet zo lekker. Tenminste, de lekkere bolletjes met beleg wel. De volkoren boterham dan weer niet. En laten we dat nu juist vaak eten als lunch. Dus dat verving ik al snel door salade. Ik ben alleen niet zo creatief daarmee, dus was het eigenlijk elke dag wel een beetje hetzelfde. Ook niet zo fijn, want ik hou wel van afwisseling. Dat kan heel goed met 50x lunchen zonder brood van voedzaam & snel.

Waarom eet ik salade?

Er zijn meerdere redenen waarom ik sla eet. Het grootste voordeel vind ik dat ik zo direct een extra portie groente binnen krijg. Het is een makkelijke vervanging voor de broodmaaltijd. Het werkt goed als je wilt afvallen. En met het boek in huis kun je ook heel goed variëren. Ook vind ik het belangrijk dat de kinderen zien dat er andere, gezonde, opties zijn om te eten als lunch. Nola eet vaak bij mij wel een hapje mee van mijn salade. Ook Luca komt steeds meer in fases dat hij wel een hapje wil proeven van iets. Vaak vind hij het niet lekker, maar hij proeft het tenminste wel. Dat vind ik al heel fijn.

Lees meer over eerdere pogingen om af te vallen.

Kidneybonen met banaan salade.

Wat staat er allemaal in 50x lunchen zonder brood?

Uiteraard vind je daar de verwachtte recepten voor salades. Maar er is meer. Je krijgt in dit boek uitleg over de salade. Waar komt de salade vandaan? Waarom een salade? En direct wordt de ‘een salade vult toch niet’ ontkracht. Uit ervaring kan ik je vertellen dat de salades uit het boek wel vullen. Jeetje, wat zat ik vol na het eten daarvan. Ideaal natuurlijk, want je wilt niet weer grijpen naar andere alternatieven als je gezond aan het eten bent (lees, aan het afvallen zoals ik of juist op gewicht willen blijven). Ze geven tips, voorbeelden van dressing en nog een salademixer. Dat laatste is gewoon een schema die je af kunt werken en zo je eigen salade kunt samenstellen.

Witlofsalade om mee te lunchen

 

Is het wel lekker?

Een beetje gek misschien, maar ondanks dat ik wil afvallen wil ik toch ook wel lekker blijven eten. Ik hou nu eenmaal van lekker eten dus dat hou ik er graag in. En ik heb gemerkt dat dat ook prima kan. Natuurlijk staan er recepten in waarbij ik een aantal ingrediënten niet zo lekker vind. Maar die kun je weglaten, of bij de salademixer kijken voor een alternatief uit die groep. Er staan zo veel variaties in dit boek dat er echt een aantal salades zijn die je heerlijk vind. Het is ook gewoon ideaal om dit in huis te hebben voor bij een barbecue of ander etentje. Pas dan wel de hoeveelheid van de ingrediënten aan, want de salade is gewoon voor 1 persoon.

Aanrader dit boek 50x lunchen zonder brood

Een aanrader dus, dit boek met salades. Extra voordeel, je krijgt ook tips om de salade mee te nemen. Geen smoesjes meer als je moet werken dus. Want ook dan kun je een salade eten uit dit boek. Hoewel de titel misschien doet vermoeden dat er ook ander soort gerechten zijn (lunchen zonder brood is toch niet per definitie lunchen met salade?) staan er enkel salades in het boek. Voor mij helemaal prima, maar wellicht een aandachtspuntje als je ook opzoek bent naar lunchgerechten anders dan salade.

Uitgekeken op dat brood tijdens de lunch? Wil je meer groente eten per dag? In 50x lunchen zonder broodje vind je snelle, makkelijke en to go salades. Instagram

Wil je nu net als ik lekkere salades als lunch eten en ze ook mee naar je werk kunnen nemen? Je kunt het boek hier bestellen voor 15 euro.

Uitgekeken op dat brood tijdens de lunch? Wil je meer groente eten per dag? In 50x lunchen zonder broodje vind je snelle, makkelijke en to go salades.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: