Je woonkamer, een ruimte waarin jij maar ook  je kinderen leven. Waar je in je slaapkamer helemaal los kunt gaan met wat jij en je partner mooi vinden is dat met een woonkamer wel anders. Natuurlijk, de muren worden de kleuren of het behang dat jullie uitkiezen. Maar dan verder? Wat kan er nou echt niet ontbreken in een woonkamer waar naast volwassenen ook kinderen leven? Ik geef je graag mijn 6 tips.

Een vloerkleed in huis

Het kleed mooi aan, ziet er mooi uit (er is zo veel keus dat er voor jou ook zeker wat moois bij zit) en de kinderen kunnen lekker zacht en warm spelen. Toch wel iets anders dan die harde laminaatvloer. Een kleed is dus eigenlijk ideaal. En stiekem vind ik het zelf ook fijn omdat je dan niet van die koude voeten krijgt in de winter. Maar waar kun je nou een mooi vloerkleed vinden? Natuurlijk in veel offline winkels, ook budgetzaken, maar je kunt bijvoorbeeld ook online een vloerkleed kopen. Ideaal met kleine kinderen in huis omdat je ze niet mee hoeft te nemen naar de winkel.

Een kliedertafel om te spelen

Oké, het kan ook gewoon je achtertafel zijn hoor. Maar sinds wij een kliederklietafel in huis hebben wordt hij heel vaak gepakt. Gewoon om te knutselen, om met de poten te spelen, een huisje om te verstoppen. Wat ik zelf ideaal vind, de opstaande rand. Zo blijven alle snippertjes papier gewoon op de tafel in plaats van op de grond en uiteindelijk door het hele huis. Wij hebben een zwarte kliedertafel, wat als extra voordeel heeft dat je er bijna geen vlekken op ziet. Ze kunnen dus lekker zelf aan de slag gaan. Even een doekje er overheen en klaar voor de volgende keer.

Knoeien en spelen kliedertafel

Speelgoed om te spelen

Het is voor veel ouders toch wel een doorn in het oog. Rondslingerend speelgoed in de woonkamer. Kom dan maar niet bij ons kijken, want het is een walhalla vol speelgoed. Voordeel: er is altijd wel iets waar ze mee willen spelen. Nadeel: het staat heel vol. Je kunt dat ook anders doen natuurlijk. Concentreer je op 2 of 3 verschillende soorten speelgoed bijvoorbeeld duplo, poppen en knutselspullen. Berg dat op in een kast/doos of iets wat jij mooi vind en je bent klaar. Je kunt het steeds weer uitbreiden en het voordeel van knutselen is dat je het vaak ook zo weer, stiekem, in de prullenbak kunt doen. Of ga voor mooi houten speelgoed. Kun je nog laten staan ook!

Een heerlijke bank of stoel om te luieren

Na een dag school zijn veel kinderen best wel moe. Dan is een heerlijke stoel of bank echt wel een must have hoor. Ze kunnen dan even lekker opladen, wat eten en drinken om verder te spelen. Een fijne bank hoeft helemaal niet duur te zijn. Neem eens een kijkje bij de kringloop of ga langs een budgetwinkel. Struin internet af naar koopjes. Of kijk via facebook op verkoop- of weggeefhoeken van jullie woonplaats. Ik zie met regelmaat een bank er op staan die voor een kleine prijs of gratis weg mag. En zeg nou zelf, als de kinderen op bed liggen is het toch heerlijk om in een fijne bank te ploffen en New Faith Network of Netflix aan te zetten?

vrijdag-film-kijken

Zet een cd speler of radio neer met cd’s

Persoonlijk hou ik van muziek. Lekker meezingen, gek doen en even opladen. Mijn kinderen vinden dat ook leuk. Dus na een tijdje heb ik mijn oude radio van boven weer gepakt. Daar kunnen cd’s in, maar ook de radio kan aan. Handig als je dat niet via de tv wilt doen. Ik heb een aantal mooie cd’s neergelegd (Marcel en Lydia Zimmer voor de kinderen en Reyer en opwekking voor mij). Zeker als het een beetje op ontploffen staat kunnen we weer los komen door muziek aan te zetten en lekker gek te doen.

Een (kinder)bijbel op een centrale plek

Voor ons ook een belangrijk punt. Er zijn bijna overal waar je kijkt wel christelijke boeken te vinden. Een kinderbijbel, Bijbel van mij of gewoon christelijke prentenboeken. Lezen is belangrijk, ons geloof doorgeven door middel van lezen vind ik ook belangrijk. Maar hoe kun je dat makkelijk doen als je de boeken verscholen ergens neer zet? Dan zien jij en je kinderen ze ook niet en wordt het makkelijk vergeten. Mijn kinderen vinden lezen ook erg leuk. Niet alleen kinderbijbels, maar ook gewone boeken. Die hebben dus sowieso een centrale plaats bij ons in de woonkamer.

Dit zijn voor mij de spullen die niet mogen ontbreken in onze woonkamer. Maar dit is vast niet alles, wat vind jij dat niet mag ontbreken in een woonkamer met kinderen?

6x dit wil je in je woonkamer met kinderen pinterest

Uitgelichte afbeelding: Stock Photos from Photographee.eu/Shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: