Het is zondagmiddag, zo rond een uurtje of 4. De jongste moet naar de wc. Het ging juist heel goed. Weinig ongelukjes en geen rare fratsen op de wc. Ze is toch al weer een hele tijd zindelijk. En er komt een moment dat je ze het vertrouwen moet geven dat ze het kunnen toch? Dat ze het ook echt alleen kunnen. Tot voor kort veegde ik of papa nog altijd haar billen af bij de grote boodschap. En ook daar is niets mis mee hoor. Maar ik gaf haar het vertrouwen dat ze het kon. Boy I was wrong!

Wat is ze aan het doen?

Inmiddels kennen we haar wel een beetje. Je kunt van alles van onze jongste verwachten. Niet alleen wanneer ze naar de wc gaat, maar ook wanneer er andere dingen gebeuren. Ze kan grappig uit de hoek komen, dingen durven die ik onze oudste pas veel later had zien doen. En zo kunnen we nog wel even door gaan. Maar daarmee kwamen ook de streken in huis.  Zo ook deze bewust zondagmiddag. Ze ging zelf naar de wc. Niets bijzonders zou je denken. Totdat we de wc-borstel hoorden en er nog niet was doorgetrokken. Wat was ze daar nu eigenlijk aan het doen? Het moment dat ik de wc in stap is het al te laat.

Het water komt alleen omhoog

Als ik in de wc stap zie ik het water omhoog komen. Nu schrik ik daar niet direct van, behalve dat het best even duurt voordat het water weg is. Ik werp een blik op de wc-rol. Die is weg. Ik kijk om me heen, geen rol te bekennen. Voor mij is dan eigenlijk 1+1 al 2 en bedenk ik dat die wc-rol de wc in is gegaan. Lekker aangestampt nog even met de wc-borstel. Hoe bedenkt ze het toch? Want als ik vraag aan haar waarom ze dat deed zegt ze dat dat moest. Maar van wie moest dat dan? Want dat leert ze zeker niet van ons.

Geduld is een schone zaak

Ik kan je vertellen, dat geduld was even ver te zoeken. Een goede reactie? Zeker niet. Ik ben gewoon niet voorbereid op zulke acties. Onze oudste heeft echt nog nooit van deze fratsen uitgehaald. Onze jongste daar in tegen stelt ons soms behoorlijk op de proef. Het begon al toen ze klein was. De box zat eens onder haar eigen poep, evenals haar bedje. En dan is dat nog redelijk makkelijk schoon te maken. Maar hoe haal je een wc-rol, dat karton, uit een wc? En waar haal je het geduld vandaan om niet direct heel boos te worden tegen zo’n kleintje?

Met de handen voel je het beter

Waar ik het vandaan haalde weet ik niet. Als mijn emmer overloopt wil ik nog wel eens mijn stem verheffen tegen de kinderen. Dat gebeurde nu eigenlijk niet. Was het omdat we juist gisteren hadden afgesproken dat we allemaal niet meer zouden schreeuwen? Was het omdat God mij het geduld gaf mijn kind er op aan te spreken zonder boosheid, maar uit een benieuwd zijn naar het waarom? Want ik wilde echt het waarom weten, zodat we de waarom aan konden pakken. Die rol was toch al verdwenen. Schoonmaakhandschoenen hebben we niet en mijn schoonvader vond dat je het met blote handen ook beter voelde. Op zoek naar de wc-rol.

Zo’n afvoer gaat eerst omhoog en dan naar beneden

Die wc-rol hebben we nooit gevonden. Zo’n afvoer gaat niet ‘gewoon’ naar beneden. Die gaat eerst omhoog. Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan? Al zal er vast een reden zijn waarom we eerst omhoog moeten waar je handen dus onmogelijk bij kunnen. Die draai kunnen ze niet maken. Maar ik ben wel dankbaar dat ik niet volledig uit mijn slof ben geschoten. Dat we erover konden praten en dat ik toch duidelijk ben geweest dat dit echt niet de bedoeling is geweest. Toen alles weer was gezakt was, de ervaring én het water, deed ik een schiet gebedje naar boven. Dank U wel dat U mij de rust hebt gegeven net!

Een kleine knipoog van God in ons leven. Opvoeden is niet altijd makkelijk. Wanneer je denkt de dans te ontspringen komt hij dubbel en dwars terug. Maar het is het ook dubbel en dwars waard. Tips nodig? Check ze hieronder. Heb jij nog tips voor als er iets in de wc verdwijnt?

5 tips wanneer de wc-rol in de wc verdwijnt:

  1. Blijf rustig, hij is toch al verdwenen.
  2. Het is karton, door water wordt het een soort papje en kan dan dus wel weer verder schieten.
  3. Probeer te kijken of hij er niet toch nog zit met je handen, dan voel je het beter dan met die grote handschoenen aan.
  4. Soda en kokend water in je wc gieten (eerst water koken, dan pas soda erin of de soda al in de wc).
  5. Blijven doorspoelen voor een uurtje, het water geeft druk waardoor iets dat vast zit ook los kan schieten.

5 tips als iets de wc in verdwijnt - pinterest

 

Afbeelding: Stock Photos from Ann in the uk/Shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: