Toen ik de vraag kreeg of ik het boek ‘Ik ben een Bijbel ontdekker’ wilde ontvangen was ik zeer enthousiast. Maar toch ook een beetje op mijn hoede. Want we hebben ook al verschillende boeken thuis met proefjes en weetjes. Zou het niet te veel lijken op wat we al zagen? Hoewel er overlap is (duidelijk, want het gaat om hetzelfde boek, de Bijbel) is er wel degelijk een verschil. Ik heb het idee dat dit boek iets toegankelijker is voor jonge kinderen. En daardoor voor hen zeker leuker. Kijk snel verder als je ook benieuwd bent.

Wat is ‘ik ben een Bijbel ontdekker’ voor soort boek?

Het is een proefjes doe boek over verschillende verhalen uit de Bijbel. Van het oude tot het nieuwe testament worden belangrijke verhalen uitgewerkt. Een vertelling van het verhaal dat centraal staat. De ene keer wat langer dan de andere keer. Ook kun je zien waar je het verhaal in de Bijbel kunt vinden. Proefjes zijn uitgewerkt met foto’s zodat je ook kunt zien wat er gebeurd. En mocht je nu het boek uit hebben en verder willen, kijk dan eens op de site van bijbelborrels. De schrijfster van dit boek plaatst daar ook hele leuke uitwerkingen bij verhalen uit de Bijbel.

Eerste bladzijde proefje ik ben een Bijbel ontdekker

 

Voor welke leeftijd is ‘ik ben een Bijbel ontdekker’ geschikt?

Dit boek is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Het grote voordeel in dit boek? Er zijn twee sets aan uitwerkingen bij de proefjes. Een bladzijde met vragen voor kinderen van 4 t/m 7 jaar en een bladzijde voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Ideaal dus wanneer je kinderen met een verschil van leeftijd hebt. Vanaf een jaar of 7 zouden ze dit ook zelf kunnen doen (lezen en de proefjes) met een klein beetje hulp. Het is een fijn lettertype om te lezen en door gebruik van kleuren zie je ook direct wat je kunt vinden op die pagina. Blauw met vragen, geel/oranje met het proefje en wit met een verhaal en/of gebed en/of extra opdracht

vragen uit ik ben een Bijbel ontdekker

Proefje voor Pasen uit ‘ik ben een Bijbel ontdekker’

Ik plaatste laatst al iets online over het proefje van Pasen. Die staat ook in dit boek. Ik heb contact gehad met de schrijfster van het boek en mag deze met jullie delen. Hoe tof is dat!

Wat heb je nodig?
Croissantdeeg of bladerdeeg
mes
bakjes
marshmallow
boter
suiker
kaneel
oven

Wat heb je nodig bij het proefje

Hoe werkt het?

Eigenlijk loopt het proefje door het verhaal heen. Maar dat kan ik hier niet helemaal delen. Een aanrader om het boek te kopen dus! Zodat je het proefje kunt maken terwijl je het verhaal lees.
Verwarm eerst de oven op 200 graden. Pak het croissant- of bladerdeeg. Snijd er een stuk af zodat je een driehoek hebt (bij het croissant deeg) of laat een plakje bladerdeeg ontdooien. Zet de boter, suiker en kaneel klaar in aparte bakjes.

Eerste stappen

Rol de mashmallow (Jezus) door de boter (zalf), suiker en kaneel (kruiden). Leg de mashmallow op het deeg. Vouw het deeg dicht (in doeken wikkelen). Maak hem heel goed dicht. Zorg ervoor dat er geen open kiertjes meer zijn. dit is belangrijk, anders mislukt je proefje. Doe het bolletje 10-14 minuten in de oven.

Bolletjes maken

Haal het bolletje na 10-14 minuten uit de oven. Pak een mes. Snijd het bolletje open. Wat zie je? Wat zie je van de marshmallow, van Jezus?

resultaat proefje uit ik ben een Bijbel ontdekker

Conclusie

Ik ben een Bijbel ontdekker is een heel toegankelijk boek met makkelijke proefjes. Je kunt ze maken met spullen die je meestal wel in huis hebt of anders makkelijk kunt krijgen. Het leuke vind ik dat het voor een grote groep kinderen geschikt is door de vragen in twee groepen te verdelen. Zo blijft het leuk ook als je kinderen in verschillende leeftijden hebt. Een aanrader wat mij betreft. Extra tof om de kliedertafel te gebruiken wanneer je deze proefjes doet. Ideaal met kinderen!

Het boek kun je kopen voor 17,99 euro bij de plaatselijke boekhandel of bij bol.com.  Bij welk verhaal zou jij graag een proefje willen doen?

Ik ben een Bijbel ontdekker pinterest

2 thoughts on “Ik ben een Bijbel ontdekker – proefjes bij de Bijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: