Blijft die tafel zo staan in de woonkamer? Dat is toch veel te groot? Ik ga hem zo uit elkaar halen hoor. Een aantal van de commentaren die ik kreeg van mijn man. En eerlijk, ik snap hem wel hoor. Maar ja, ik wilde ook graag de tafel testen met de kinderen. En het in elkaar zetten ging mij niet zo goed af. Dus ik wilde hem graag laten staan. En weet je, we zijn nu een week of 3 verder en hij staat nog steeds. Ik heb er niets meer over gehoord. Waarom? Ik denk dat ook mijn man de voordelen van de tafel inziet. Wil jij ook weten wat de voordelen zijn?

Die kliedertafel is wel groot he?

Een reactie die ik best vaak heb gekregen sinds te tafel bij ons in de woonkamer staat. En eerlijk, hij is inderdaad wat groot. Of onze woonkamer gewoon wat klein. Maar ik was er van overtuigd dat de ruimte die hij in neemt terug zou komen in het gemak dat wij er van hebben. Want een kliedertafel kun je dus echt overal voor gebruiken. Er zitten zo veel mogelijkheden aan, ook wij hebben nog lang niet alles gedaan wat kan. Dat ligt soms ook een beetje aan deze mama. Maar ik wil uit mijn comfortzone stappen, dus we gaan gewoon eens een lijstje maken wat we willen en kunnen doen met de kliedertafel. Want die glimlach op het gezicht van je kind, daar doe je het voor.

Kliedertafel zand

Waar hebben wij de kliedertafel al voor gebruikt?

We zijn begonnen met het gebruiken van de kliedertafel en speelzand. Want normaal vind ik dat echt een rommeltje worden. De kliedertafel heeft een opstaande rand waardoor het zand (en water en klei en alle andere spullen) op de tafel blijven liggen. Zo fijn dat je niet je hele vloer onder de spullen heb liggen. Daarna is hij nog gebruikt om te knutselen, heel veel te knutselen. En dat is fijn, want zo gaat er geen drinken om ver (dat staat gewoon op de tafel) en kan het blijven liggen als ze even stoppen met knutselen. Hij is ook al gebruikt als slaapkamer. Zonder het tafelblad, met kussen en deken. Het zag er te leuk uit!

Alles binnen de kliedertafel

Waarom een kliedertafel?

Veel ouders zijn net als ik niet fan van kliederen. Dat geeft niets hoor, maar het is zo leuk. Probeer het eens. En dan is het proberen op een tafel die er voor gemaakt is toch echt een stuk fijner dat je eigen salontafel. Je kunt er met verschillende materialen op terecht. Verf, lijm, sneeuw, klei, water en eigenlijk alles wat je kunt bedenken. Laat je kinderen eens met ideeën komen. Op de site waar je de kliedertafel kunt kopen staan ook super veel uitgewerkte ideeën die je kunt doen. Wil je er een leerelement aan toevoegen? Ook dat is mogelijk. Er zijn verschillende mogelijkheden voor kinderen van 2 t/m 9 jaar.

Knoeien en spelen kliedertafel

Wat vinden de kinderen van de kliedertafel?

Gemak dient de mens toch? Dat vinden wij wel eigenlijk. En onze kinderen ook blijkbaar. Want met regelmaat pakken ze de kliedertafel erbij. Het grote voordeel? Mama zeurt niet zo dat ze moeten oppassen voor het drinken. En mama zit niet steeds te miepen over een tafel die vies wordt. Want dat is toch wel heel fijn voor kinderen. Dat ze ongestoord kunnen knutselen en kliederen (met slijm bijvoorbeeld) én mama niet overal zo op let. De tafel is namelijk super makkelijk weer schoon te maken. En met het tafelblad eraf oogt hij wat minder lomp in de ruimte.

Kliedertafel scheerschuim

Praktische informatie over de kliedertafel:

Er zit een papiertje bij met gebruiksaanwijzing hoe je hem in elkaar kunt zetten. Dit is nog niet direct zo makkelijk én Mark raakte zelfs nog gewond. Wel even je aandacht erbij houden dus. Als hij eenmaal in elkaar zit denk je, was dit nu zo lastig? De tafel is op verschillende hoogte te stellen. Wij hebben hem nu laag staan als knutseltafel, maar hoog kun je er een toffe tent van maken. Je kunt een kliedertafel kopen voor 89 euro. Of bestel alleen de bak en zet die op je salontafel. De bak alleen kost 45 euro. Persoonlijk zou ik aanraden de hele tafel te kopen. Maar dat is wat ik hier gezien heb in huis en het mij het fijnst lijkt. Wil je meer informatie om hem aan te schaffen dan kun je even op deze website van kliederen.com kijken.

 

Zijn wij enthousiast? Ja heel erg! Zijn er veel mogelijkheden? Ja, te veel om op te noemen. Je zou er bijna een boek over schrijven! Vinden wij dit een aanrader? Ja, echt een aanrader. Oh en neem hem in de zomer lekker mee naar buiten! Wat zou jij graag doen op de kliedertafel?

kliedertafel pinterest

 

2 thoughts on “De kliedertafel voor alle kleine en grote ontdekkers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: