Hoe het begon, het eerste verhaal uit de Bijbel. Een belangrijk verhaal om je kinderen mee te geven. Maar wist je dat je soms meerdere dingen met een boek kunt doen. Leerelementen toevoegen bijvoorbeeld. Of gebruiken voor een groep in plaats van alleen thuis. Dit boek is een prachtig kijk- en verwonderboek over Gods schepping. Een boek dat gezien mag worden door zo veel mogelijk kinderen.

voorkant hoe het begon

Wat is Hoe het begon voor een boek?

Een groot kartonnen boek voor eigenlijk de allerkleinsten. Het heeft wat meer fantasie in de tekeningen. Logische ook als je weet dat ze zijn gemaakt door een kunstenares. Prachtig om je steeds weer te verwonderen over de schepping van God. En dat is ook precies de bedoeling van dit mooie boek. Door zijn grote formaat kun je het boek ook goed gebruiken in groepssituaties of thuis bij het voorlezen makkelijk voor meerdere kinderen. De tekst in het boek is op rijm, dat lekker makkelijk en vind ik persoonlijk erg leuk. Het komt niet heel vaak voor in boeken voor kinderen die wij hebben.

Hoe het begon - eerste begin

Wat vinden de kinderen van Hoe het begon?

Het begin vinden ze wat saai. Dat is ook wel te begrijpen, want in het begin was er natuurlijk niets. Hoe verder we in het verhaal komen hoe voller de platen worden. En dat maakt het aantrekkelijk voor de kinderen. Er is zo veel te kijken en te zien. Alle dieren bekijken, de sterren. Je wordt echt meegenomen in het scheppingsverhaal. Normaal ben ik niet zo’n fan van boeken met 1 verhaal, maar deze vind ik erg mooi door de prachtige platen die er bij zitten.

Hoe het begon - dieren

Wat kun je doen met Hoe het begon?

Zoals ik al schreef is Hoe het begon door zijn grote formaat goed te gebruiken in groepssituaties. Leuk voor bij de oppas in de kerk bijvoorbeeld. Of bij een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of gastouder. Je kunt er een leerelement aan toe voegen door samen de dieren te gaan tellen. Dat is soms wel voor wat grotere kinderen, gezien de grote hoeveelheid dieren. Maar wel een extra leuke uitdaging. Daarnaast kun je natuurlijk ook het verhaal gewoon voorlezen. Daarna kun je bijvoorbeeld de dieren gaan zoeken tussen het speelgoed thuis. Dat de kinderen de dieren uit het boek in hun speelgoed (dieren van hout of plastic of hun knuffels) op gaan zoeken.

Hoe het begon is een boek dat je op vele manieren kunt gebruiken. Leuk voor de jongere kinderen. En makkelijk omdat ze het boek ook zelf vast kunnen houden doordat het van karton is. Een pluspunt voor mij is dat het boek op rijm is. Dat vind ik echt een leuke toevoeging. Leuk om er bij in de kast te hebben staan, al vind ik het nog meer een aanrader als je een groep kinderen hebt (in de kerk, opvang of op school). Lees jij liever een boek met 1 verhaal uit de Bijbel of met meerdere verhalen uit de Bijbel? Wil je dit boek graag hebben, hij kost 14,95 euro. Als je hem via deze link besteld dan help je mij deze boekrecensies te schrijven. 

hoe het begon - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: