Het is weer bijna vakantie (of je hebt nu zelfs al vakantie). De kinderen zijn dan een week vrij en het is weer tijd om uit te slapen en rustig aan te doen. Maar de hele dag thuis zitten en niks doen is natuurlijk niet leuk. Dus ik heb voor jou 7 tips om samen met je kind(eren) te gaan doen die weinig geld kosten. 

1. Zoek stenen en ga ze versieren

Ga samen met je kinderen naar buiten (wij kijken gewoon naast de voordeur. Daar liggen inmiddels meer dan genoeg stenen, takken en andere rommeltjes die ze mee naar huis nemen) en loop lekker een rondje door de wijk. Ga opzoek naar stenen, echt ze zijn er genoeg. Het liefst plattere, wat grotere stenen. Thuis kun je deze versieren met verf. Je kunt er ook nog oogjes op plakken (verkrijgbaar bij de action). Leuk om diertjes te maken.

2. Lekker naar het bos of het strand

Heerlijk met het weer van de laatste dagen. Even de deur uit naar het bos en/of het strand. Even uitwaaien en zoeken naar takken, bladeren of schelpen (ligt er aan waar je bent). Het kost niks (alleen soms benzine om er te komen en misschien wat hapjes). Je kunt wat lekkere hapjes meenemen voor jezelf en de kinderen. Samen picknicken is ook super leuk. Kinderen kunnen hun energie kwijt en je hebt samen een leuke tijd. Je kunt ook gebruik maken van het boekje struinen door de schepping. Een christelijk boekje dat je helpt de natuur in te gaan en leuke dingen te doen.

3. Ga samen bakken

De kinderen kunnen al veel zelf doen in de keuken als ze wat ouder worden. Zeker met de bakmixen van homemade kunnen ze al snel zelf een cake of taart bakken. Ik heb dit ook met Luca gedaan. Je kunt ook samen koekjes bakken en deze weg gaan brengen. Of ga naar de jumbo en zoek een lekkere cake uit (daar zag ik bij ons veel lekkere soorten in het assortiment staan). De meeste kinderen vinden dit echt geweldig om te doen. Vooral het opsmikkelen van deeg/beslag en later wat je gebakken hebt.

Bakken met Jill girly bakboek voor iedereen. Wil jij de meest leuke taarten maken en ieder feest tot iets speciaals bombarderen? Dan is die boek zeker iets voor jou. Leuk om met kinderen te bakken! onze deelname challenge mislukte

4. Laat je kind kiezen wat het avond eten wordt

Laat de kinderen kiezen wat het avondeten wordt. Laat ze een boodschappenlijstje maken (wat hebben we allemaal nodig?). Als ze wat ouder zijn kunnen ze zelf schrijven anders kan mama of papa dat ook doen. Ga dan samen naar de winkel en laat ze met een karretje lopen en alle boodschappen verzamelen. Zelf betalen kan ook prima met contactloos betalen. En dan thuis alles samen voorbereiden. Laat ze doen wat ze kunnen en help waar nodig.

5. Ga samen naar de bibliotheek

Nog zo’n uitje die kinderen geweldig vinden. Die van mij althans. Samen naar de bieb en daar rond kijken wat er allemaal is. Spelen met de blokken en boekjes lezen. Als laatste boekjes uitzoeken die mee naar huis mogen en dan thuis nog extra pret met voorlezen. Maak het feest compleet door daarna wat lekkers te halen (bij ons zit de bakker bart naast de bieb en de grote bieb staat in het centrum).

6. Ga naar de kinderboerderij

Toen Luca pas studiedag had ben ik samen met een vriendin en de kinderen naar de kinderboerderij geweest. Een schot in de roos. Dieren kijken en aaien. Wat drinken en eten samen en heerlijk spelen in de speeltuin. We hadden geen broodjes mee dus moesten wel naar huis. Maar de kinderen vonden het eigenlijk nog veel te leuk daar. Echt een top idee om te doen met kinderen.

7 budgettips om in de vakantie te doen met je kinderen. Alleen thuis zitten is ook niet leuk, ga op pad! Wat ga jij doen?

7. Heb je iets meer te besteden of een kortingsbon, dan is dit ook leuk om te doen

Heb je wat meer geld te besteden of een kortingsbon via social deals? Dan is het super leuk om naar de bieb te gaan. Er draait nu een leuke legofilm bijvoorbeeld. Of ga naar een pretpark, voor de kleinere kinderen tot een jaar of 7/8 is plopsa indoor erg leuk. En ben je niet weersafhankelijk. Of ga naar de indoorspeeltuin, bijna elke plaats heeft er wel 1 in de buurt zitten. Kunnen de kinderen zich ook lekker uitleven. Of ga naar de action/speelgoedwinkel en haal wat knutselspullen om iets leuks te maken. Bijvoorbeeld kleur op nummer of gipsenbeeldje versieren. Of maak een proefje uit knetteren & knallen, een christelijk proefjesboek.

knetteren en knallen proefje duploblokje

Wat doe jij graag in de vakantie met je kinderen?

Stock Photos from Purino (uitgelichte afbeelding)

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: