Een supervetverbrander, dat zou ik wel willen zijn. De ondertitel van het boek is ook ‘slanker, fitter en strakker binnen een maand’. Vandaag vertel ik je wat ik van dit boek vind. Want wat is een supervetverbrander én, belangrijker, hoe wordt ik dat ook. Want slanker, fitter en strakker dat wil ik ook wel worden. En binnen een maand klinkt helemaal top.

We starten met een inleiding, achtergrondinformatie

En dat is vrij handig, want ik weet er niet zo veel vanaf. Ja, het ene hippe dieet na het ander volgt. Verder blijft de situatie hetzelfde. Elke keer proberen en elke keer gefrustreerd omdat iets niet werkt. Maar wat heeft je lichaam nodig? Welke zaken hebben invloed op mijn verbranding? Wat verbrand mijn lichaam? Supervetverbranders verbranden dus lichaamseigen vetten. Ben je geen super vet verbrander dan verbrand je suikers. Er staat ook een klein testje in om te kijken bij welke groep jij hoort, al weet je dat vaak van zelf al wel.

Lees ook mijn review over bodieboost

Kun je snel een supervetverbrander worden?

Als ik het boek zo lees, alle informatie op een rij zou je best snel een supervetverbrander kunnen worden. In een maand moet het lukken om je voedings-, bewegings- en ontspanningspatroon te veranderen. Het volhouden is dan wel weer een punt. Je hebt vaak een half jaar nodig om een nieuw patroon aan te leren en het in je systeem te krijgen. Binnen een half jaar is de kans op terugval het grootst. Na een half jaar is die kans kleiner, je lichaam vind jou nieuwe patroon dan het beste (als dit ook het beste is voor jou lichaam) en zal minder snel terugvallen in een ongezond patroon.

Ben ik een supervetverbrander?

NEE! Daar heb ik die test niet eens voor nodig gehad, al heb ik hem wel even gedaan natuurlijk. Ik weet van mezelf wel dat ik veel suikers verbrand. Ik heb zelfs af en toe eens dat ik sta te ‘shaken’ zoals ik dat noem. Trillende handen, een lamlendig gevoel en veel (heel veel) behoefte aan suiker en vet. Dat is wel typisch is voor suikerverbranders, om het even zo te noemen. Eigenlijk is het gewoon handiger én beter om daar vanaf te komen.

Een supervetverbrander verbrand lichaamseigen vet in plaats van suiker. Dit boek bevat alle informatie en handvatten om zelf ook een supervetverbrander te worden.

Ben ik nu door het boek een supervetverbrander geworden?

Ook hier een nee, helaas. Maar ik het wel concrete punten waar ik aan kan werken. Sommige dingen pas ik al langer toe. Water als sportdrank bijvoorbeeld. Ik drink nooit die sportdrankjes (de AA of aquarius bijvoorbeeld). Dat vond ik altijd veel te zoet. En het is ook gewoon suiker wat je naar binnen werkt. Maar ik beweeg niet de hele dag, wel met regelmaat omdat ik de kinderen lopend uit school haal. Ik sport ook niet 3 keer per week omdat dat met de kinderen thuis niet haalbaar is. Wel slaap ik over het algemeen voldoende, zeker nu de kinderen veel beter slapen.

Conclusie over het boek

Een boek die handig is als naslagwerk, zonder dieet met concrete tips om stappen te nemen een supervetverbrander te worden. Of je dan ook echt slanker, fitter en strakker wordt kan ik niet zeggen omdat ik sommige punten nog niet toe pas. Maar het klinkt heel logisch én haalbaar. Vooral dat laatste is van belang. Iets wat niet haalbaar is voor mij (bijvoorbeeld geen koolhydraten meer eten) dan is het gedoemd te mislukken. Dit klinkt als een haalbaar plan, op termijn. Voor nu dus toepassen wat lukt én kijken wanneer de rest zou kunnen lukken.

Ben jij een supervetverbrander of verbrand je meer suiker?

Wil je ook een supervetverbrander worden? Bestel dan hier je boek. Dan help je mij door de affiliate link. Je betaald niks extra’s!

1 thought on “Boekrecensie: Hoe word ik een supervetverbrander?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: