Pinterest is een hele goede en fijne manier om meer traffic naar je blog te krijgen. Niet alleen voor blogs over eten en DIY. Andere blogs worden daar ook goed gelezen, maar je moet er wel wat voor doen. Daar ging het bij mij nogal mis. Ik vind het heerlijk om rond te struinen op pinterest en hier en daar wat te pinnen. Maar beter is het om een plan te hebben én van voor af aan te beginnen. Dat doe ik nu met de cursus van Fleur van pinexpert en ik raad hem jou ook aan!

Waarom zou je investeren in pinterest?

Zeker als je veel blogs maakt over recepten en DIY, maar ook andere blogs worden goed gevonden op pinterest. Kijk maar eens naar waar jij op zoekt in pinterest. Voor mij is dat vooral eten, opvoeding, geloof (quote’s of tekeningen), knutselen en verjaardagsfeestjes voor de kinderen. Als je dat zelf schrijft en niet op door plaatst (of pint in dit geval) wordt het zeer waarschijnlijk minder gevonden. Voor deze dingen gebruik ik namelijk zelden google om te zoeken. En daarom wil ik zelf ook gevonden worden via platform. Mijn pagina is er al, nu de rest.

Meer lezen over hoe je beter kunt worden als blogger? Bekijk dan ook eens mijn boeken tips.

Stap voor stap werken aan pinterest

Met de cursus van Fleur werk je stap voor stap aan je pinterest. Het hoeft niet direct achter elkaar, het kan wel. Ik denk dat je met een dag er aan besteden al een heel eind komt. Ligt er ook aan wat je wilt veranderen en aanpassen en wat je al hebt gedaan. Je begint echt bij het begin en gaat zo verder. Wat vind pinterest leuk en wat vind het niet leuk? Hoe maak je een goed profiel en rich pins? Hoe maak je goede borden en goede pins. Vooral dat laatste heeft mij geholpen. Mijn pins zagen er niet goed uit en zijn nu echt zo veel beter. Ik heb nog een hoop te vervangen, maar echt dat is de moeite waard.

Tip voor bloggers die meer uit pinterest willen halen dan ze nu doen. Deze cursus van de pinexpert helpt je op weg. Eenvoudig én doeltreffend.

Als laatste een tactiek opstellen

Zoals ik al zei aan het begin is een plan voor pinterest wel heel handig. Die heb ik nog niet. De cursus is bijna afgelopen en een tactiek opstellen is het laatste onderdeel. In mijn ogen een belangrijk onderdeel, want als ik niks doe doet pinterest dat ook niet. Het is net als met andere social media, je stopt er tijd in en dan gaat het lopen. Met de aan passingen die ik nu heb gedaan is mijn profiel al 1,1k meer weergegeven dan daarvoor. Waar ik hiervoor soms bezoekers had via mijn pins heb ik dat nu al elke week een aantal. Een klein aantal, maar dat is logisch ook als je niks nieuws plaatst. Toch komen er elke week nieuwe bezoeken via pinterest binnen!

Voor mij is het echt een eye-opener en een manier om nu echt eens met dit medium aan de slag te gaan. Ik hoop stiekem op een vervolgcursus om het allemaal nog beter te krijgen op pinterest, maar ik ben al zo veel vooruit gegaan. Wil je dat ook? Wacht dan niet langer en ga aan de slag met deze cursus van de pinexpert!

Bedankt dat ik hem mocht testen Fleur! Dit is een samenwerking

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: