Eerder deelde ik met jullie wat ik wel leuk vind aan de zwangerschap. Helaas is niet alles zo leuk aan zwanger zijn. Ondanks dat ik heel dankbaar ben dat ik zwanger mag en kan worden, wil ik dit ook met jullie delen. Want een zwangerschap gaat niet altijd over rozen. Ik hoop niet dat ik iemand voor het been stoot, want ik weet ook dat het zat erger kan. Gelukkig heb ik ‘maar’ deze kwaaltjes. Ook al zijn deze voor mij, op het moment dat ik er last van heb, heel vervelend.

  1. Misselijkheid. Wat heb ik daar deze keer een last van gehad. In de eerste 3 maanden was het echt verschrikkelijk. Ik vond het ook echt super vervelend. Niet alleen voor mezelf, ook voor mijn omgeving. Luca was nog thuis en had ook zijn aandacht nodig. Die ik op dat moment niet kon geven.
  2. Harde buiken. Ook erg irritant en al vanaf 14 weken aanwezig. Ik weet dat het een teken was van mijn lichaam dat ik rustiger aan moest doen. Toen ik dat ook echt deed ging het gelukkig een heel stuk beter. 
  3. Energie te kort. Met moe zijn kan ik best leven hoor, ik ben eigenlijk altijd wel moe. Maar deze zwangerschap gaat het toch net iets verder. Ik heb echt geen energie meer. Zeker nu op het einde wordt het dramatisch. Ik kan nu al weer naar bed, terwijl ik gisteravond om 20:15 al ging slapen. We moeten nog even en houden maar gewoon veel rust.
  4. Maagzuur. Dat is echt ook heel irritant. Het werd super erg en ik kon er niet van slapen. Rennies vlogen er doorheen, maar hielpen maar kort. Zelfs de duo variant hielp niet goed en kwam er net zo hard weer uit. Nu met medicatie van de gynaecoloog gaat het echt heel erg goed. Dat scheelt zo veel, ik kan weer slapen en normaal eten. Heel erg blij mee.
  5. Gekneusde ribben. Ja, ons meisje blijft best hoog liggen. En ze blijft lekker trappen tegen de ribben van mama. Vind ze vast een leuk spelletje. Mama iets minder. Ze is niet weg te krijgen daar en blijft ook rustig zo een paar uur zitten. Met als gevolg dat ik niet goed kan bukken, bewegen en constant een zeurend gevoel heb bij mijn ribben. Helaas, nog even wachten tot ze eruit is en dan is dat ook over.
  6. Pijn aan mijn pink. Dit klinkt best raar misschien en ik wist zelf ook niet dat het bij de zwangerschap hoort. Ik heb, na het slapen, een hele gevoelige pink die ik niet kan bewegen. Of eigenlijk het begon met mijn pink. Nu heb ik het bij meer vingers en ook bij mijn heup. Net of mijn gewrichten op slot gaan. Best wel pijnlijk en irritant. 
  7. Niet alle medicatie mogen. Niet echt een zwangerschapskwaaltje, maar behoorlijk irritant. Afgelopen week zat er iets in mijn oog wat er uitgeboord moest worden. Daarna moest ik preventief aan de antibiotica zalf. We wilden natuurlijk geen ontsteking daar krijgen. Door mijn zwangerschap vielen 3 van de 4 middelen al af. En je raad het vast al, nummer 4 was niet aanwezig. In geen van de apotheken in de omgeving. En het was vrijdag dus zou het pas maandag gemaakt kunnen worden om dinsdag bij de apotheek hier te zijn. Mosterd na de maaltijd want bij controle bleek alles goed en was de zalf niet meer nodig.

Toch ben ik blij met mijn zwangerschap en dat ik niet ergere klachten heb dan dit. Hebben jullie veel klachten gehad tijdens de zwangerschap?
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: