De kerstdagen staan voor de deur. Twee dagen waar de meeste bedrijven volledig gesloten zijn. Tijd om door te brengen met je familie en dierbaren. Maar voor sommige kunnen het ook twee lange dagen zijn. Wat kun je dan eigenlijk gaan doen op die dagen. In deze blog wil ik je graag wat tips geven. Want de kerstdagen zijn zulke fijne dagen. Ik kijk er echt naar uit om samen leuke dingen te gaan doen. Zie jij er nu stiekem een beetje tegenop? Dan heb ik goed nieuws, in deze blog geef ik je 7 tips om te doen tijdens de kerstdagen én vertel je wat wij gaan doen. Wat gaan jullie doen met de kerstdagen?

Kerstontbijt voor een geweldige start

Wij starten onze kerstdagen op eerste kerstdag met een kerstontbijt met onze familie. Gezellig samen eten, soms lezen we ook een stukje uit een (kinder)bijbel. Zo krijgen de kinderen ook direct het verhaal van kerst weer even mee. Nola ging alle jaren nog naar de kinderoppas in de kerk dus dan had ze zo toch het verhaal gehoord. We aten lekker afbakbolletjes met beleg (kaas/ham/pasta/pindakaas), vers fruit erbij en lekker een kopje thee of koffie. Gewoon simpel, niet te uitgebreid. Maar heel fijn om de dag zo te beginnen. In het donker nog met de lampjes in de kerstboom. Dit jaar heeft Mark nachtdienst dus die gaat vrij snel zijn bed in bij thuiskomst. Gelukkig zijn onze kinderen vroeg wakker, kunnen we toch even met z’n viertjes ontbijten.

Prentenboek een kerstverhaal

Woon een kerstochtenddienst bij of zoek een kinderkerstfeest

Onze kerk heeft op kerstavond het kinderkerstfeest én in de ochtenddienst mogen de kinderen nog een liedje komen zingen. De meeste kerken hebben beide dagen wel een kerstdienst, kijk eens op de site van een kerk waar je heen zou willen. Let wel even op, want ik weet dat bijvoorbeeld mozaiek 0318 met kaartjes werkt omdat er anders gewoon te veel mensen komen. En connectkerk heeft de dienst ergens anders dan normaal. Bij de meer traditionele kerken kun je genieten van het kerstverhaal met de bekende liederen die gezongen worden. Eerlijk, ik hou daar wel van. Al ben ik zelf niet direct heel behoudend en ga ik graag naar andere kerken. Met kerst is herkenning en herhaling heel fijn.

Speel samen spelletjes, lees boeken voor of ga knutselen

Deze dagen zijn heerlijk voor tijd samen. Ga eens een spelletje spelen met de kinderen. Luca vind bijvoorbeeld monopoly heel leuk en Nola is dol op krokoloko. Maar ook de spellen van smart games zijn favoriet hier in huis. Of lees samen een (prenten)boek. Op  mijn blog konden jullie er al een aantal zien, bijvoorbeeld ‘een kerstverhaal’. Super leuk om samen tijdens de kerstdagen de kerstverhalen te lezen. Maak gezellig een knutselwerkje of tekening. Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet. Kinderen vinden de tijd samen én de aandacht al heel erg fijn.

Samen spelen en tijd door brengen

Vertel het verhaal door middel van een kerststal

Spelenderwijs leren vind ik heel fijn. Het maakt het allemaal zo leuk voor de kinderen. Wij hebben dan ook een kerststal van little people in huis. Maar ik kan me voorstellen dat je met een klein budget wel een beetje schrikt van de prijs. Gelukkig heeft de action nu ook een te leuke kerststal. Ook deze hebben wij in huis. Hij is van hout en kost inmiddels 5,95 euro (de laatste keer dat ik het zag, ik kocht hem zelf nog voor 7.95 euro). Het enige jammere vind ik dat de plaatjes maar aan 1 kant van het figuurtje te zien zijn én de engel blijft niet goed staan op het dakje. Maar voor dat geld, de kinderen spelen er graag mee. Plus geen ruzie, want voor beide is er een kerststal in huis.

Kerststal hout van action

Kijk films via een streamingsdienst

Via Netflix kun je veel verschillende kerstfilms kijken. Ook voor kinderen zijn er leuke te vinden. Angela’s christmas bijvoorbeeld. Maar via New Faith Network kun je nu ook leuke kerstfilms kijken. Ook heel geschikt voor christenen, waar dat bij netflix niet altijd het geval is. Via deze blog kun je nu een maand gratis kijken naar New Faith Network én maak je kans op 1 van de 3 jaar abonnementen! Ik zou zelf graag nog de film warroom kijken via New Faith Network. En op netflix kijk ik de serie Virgin River. Maar ik hoorde laatst iets over een chrismas royal baby ofzo. Die film lijkt me ook heel tof dus die wil ik eigenlijk ook nog wel zien. Waar ga ik de tijd vandaan halen?

Ga een wandeling maken

Soms komen de muren op je af met de kerstdagen. Vaak is het toch niet heel bijzonder mooi weer, meestal koud en guur. Maar van binnen zitten wordt je toch ook wat sloom soms. Dus trek je schoenen aan, pak je goed in en ga lekker naar buiten. Laat de kinderen lekker in de speeltuin spelen of ga een wandeling maken in het bos. Geen bos in de buurt? De hei of het strand is ook heerlijk om even uit te waaien en een wandeling te maken. Daarna lekker binnen opwarmen met warme chocolademelk met slagroom.

Kerstshow intratruin Duiven & goedkoop shoppen

Nog niet bij de kerstshow bij intratuin Duiven geweest? Dan heb je geluk. Intratuin is 2e kerstdag van 10.00 tot 17.00 uur gewoon open. Al gaan ze die dag wel starten met afbreken van de kerstshow. Voordeel is dan weer dat de kerstspullen in de aanbieding gaan. Dus kun je alle toffe items voor minder geld meenemen.  Of ga 24 december even langs, intratuin Duiven is dan geopend tot 17.00 uur. Heerlijk om dan nog even de kerstshow met je familie te gaan bekijken. Wij zijn er een tijdje terug al geweest met de kinderen en vonden het weer super leuk. Extra leuk is dat er meestal al grote kortingen zijn omdat de kerstdagen eigenlijk al weer voorbij zijn. Sla dus direct je slag! Mocht je echt de show nog in volle glorie willen zien dan is het aan te raden om voor de kerstdagen te gaan kijken. De afbouw start ook op 2e kerstdag (maar hoe precies dat kon ik niet vinden).

Doen met kerst intratuin duiven

Wat wij gaan doen met kerst?

Dit jaar draait het voor mij om gezelligheid, samen zijn en vieren dat onze Redder geboren is. Samen spelen, leren en ontdekken dus. We kunnen muziek luisteren, films kijken en spelletjes spelen. Een bezoek aan een kerk zit ook in de planning én Mark gaat slapen omdat hij kerstavond nog nachtdienst heeft. Zo heeft ieder een eigen ding wat hij wil doen. Ik ga de tweede kerstdag naar mijn familie en Mark blijft dan met de kinderen thuis. Als iedereen een fijne tijd heeft is het goed. Ik zal na de kerstdagen nog eens plaatsen wat we nu precies hebben gedaan allemaal, want dat kan ik zo van te voren natuurlijk niet goed zeggen. Het loopt altijd anders dan je bedenkt van te voren.

 

Wat gaan jullie met de kerstdagen doen dit jaar?

7x doen tijdens de kerstdagen - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: