-Door Jeanine-

Voor Nola’s verjaardag vroeg Minke mij om een cupcake te maken. Ik vind het namelijk heerlijk om te bakken, maar om nou elke week wat voor mezelf te gaan bakken? Dat vind mijn lijf niet zo leuk. Dus vandaar dat ik zo nu en dan probeer om voor anderen wat te bakken. Na wat overleg kozen we voor een recept uit het boek van Laura’s Bakery gecombineerd met wat inspiratie van pinterest.

Het basisbakboek
Ik heb sinds een aantal maanden het boek (Basisbakboek) van Laura’s Bakery in huis. Wat vind ik dat een heerlijk boek. Voor alles een basisrecept, denk aan cakes, taarten, biscuits, koekjes. En daarna volgen allerlei variatierecepten. Zo heb ik al eerder heerlijke kruimelcake en brownies gemaakt. En het allerleukste vind ik, dat er geen pakjes meer nodig zijn. Zolang je maar bloem, zelfrijzend bakmeel, (vanille)suiker, eieren en roomboter in huis hebt, kom je al een heel eind.

Een cupcake voor Nola
Voor Nola moest het natuurlijk iets kleins zijn, ze werd één jaar, dus het moest makkelijk te eten zijn en vooral ook kapot kunnen en mogen. Vandaar dat ik samen met Minke voor cupcakes koos waar we een topping op hebben gedaan, daarover later meer. Het recept staat duidelijk beschreven in het boek. Laura geeft duidelijk aan welke spullen je wanneer met elkaar moet mixen en wanneer je het volgende ingrediënt kan en moet toevoegen.

Hoeveel cupcakes uit het beslag haal je?
Het leuke aan het recept vind ik, dat ze een indicatie geeft van de hoeveelheid cupcakes je eruit kunt halen, namelijk twaalf. Het is voor mij dan toch altijd weer de sport om er meer cupcakes uit te krijgen, zonder dat het kleine cupcakes zijn. Toch altijd handig om een aantal reserves te hebben. Het is mij dus dan ook gelukt om uiteindelijk achttien cupcakes eruit te krijgen.

Eigen draai aan het recept
Ik heb ervoor gekozen om bij de laatste zes het recept iets aan te passen. Ik was benieuwd of ik een nog meer vanillesmaak aan de cupcakes kon krijgen door wat vanille aroma toe te voegen. Omdat het voor mij de eerste keer was dat ik een recept heb aangepast, was ik hier wel wat voorzichtig mee. Uiteindelijk met proeven, vond ik dat je geen verschil merkte.

bakken van de cupcakes

Bakken maar!
Het is altijd even zoeken naar hoelang de cupcakes in de oven moeten, elke oven werkt weer anders, uiteindelijk had ik ze iets langer in de oven dan bij het recept stond, maar ik vond ze wel mooi bruin van kleur nu, bij de exacte tijd vond ik ze nog net wat te bleek.

De topping op de cupcake
Voor de topping kozen we, voor het gemak, het zakje van Dr. Oetker, luchtige botercrème. Er staan hiervoor ook recepten in het boek van Laura, maar ik wilde graag eerst van mijn voorraad pakjes af, voordat ik mij aan deze recepten ging wagen. En nu wisten we zeker dat dit niet zou mislukken. Zou zonde zijn als we uiteindelijke kale cupcakes hadden. De zakjes zijn eenvoudig om klaar te maken, we hoefden alleen nog maar melk toe te voegen en alles even goed te mixen. Om mooie toefjes te maken, gebruikte we een spuit. Daarna nog mooie zilveren balletjes toegevoegd voor het leuke effect.

Wat vond Nola ervan?
Uiteindelijk heeft Nola de cupcakes goedgekeurd. Waar ze met de cakesmash niet zo goed wist wat ze moest doen, heeft ze dit voor 100% goedgemaakt met haar cupcake. Er bleef weinig van over. Goed gelukt dus!

liefs jeanine

Deze tekst bevat een affiliate link

1 thought on “A cupcake for my honey (en boekrecensie van het basisbakboek van Laura’s bakery!)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: