Op een avond zaten we aan tafel uit de bijbel te lezen met de kinderen. Helaas beviel het me helemaal niet. We maakten gebruik van een kinderbijbel, mooie plaatjes en eenvoudige tekst. Toch was het niet hoe ik dat voor me zag voor de kinderen. Ik vond de tekst toch wat te lang voor de kinderen, vooral voor Nola. Dit moest leuk zijn en niet zo’n verplicht nummertje wat je afdraait omdat je dit nou eenmaal gewend bent.

Verandering
Dat gaan we anders doen dacht ik. Dus ik ging op zoek naar een goede en fijne bijbel voor de kinderen. Het liefst met zo veel mogelijk verhalen uit de bijbel erin, geschikt voor kinderen van 1 – 5 jaar. Niet te lang, maar ook nog wel zo dat we er nog een tijdje mee vooruit kunnen. Ik besloot eens op een groep op facebook te vragen wat andere nou gebruikten. Daar bleek dat er toch ook wel veel zoektochten waren. Dus besloot ik mijn zoektocht vast te leggen.

Door de bomen het bos niet meer zien
Er zijn veel kinderbijbels, heel veel kinderbijbels. De een kinderbijbel is nog mooier dan de ander. De een ook een stuk duurder dan de ander. Verschillende leeftijdscategorieën en sommige met veel tekst en andere me weinig. Sommige bevatten enkel de 5 meest gelezen verhalen, andere bevatten meer verhalen. Soms staat er een vraag of extra bemoediging bij. Maar hoe maak je nou een keus?

Onze zoektocht
Ik heb een aantal kinderbijbels in huis en ik heb er onlangs ook een kinderbijbel mogen aanschaffen (zelf gekocht). Die laatste is echt heel erg leuk, maar daar horen jullie later meer over. Ik ga ze samen met de kinderen lezen. Daar zal ik dan een blog over schrijven. Wat vind ik van de bijbel, maar vooral ook wat vinden de kinderen. Voor welke leeftijd (denk ik) is de bijbel geschikt en is dit naar mijn mening een fijne gezinsbijbel. Zo hoop ik dat jullie iets makkelijker een keus kunnen maken. Want er zijn zo veel mooie en leuke kinderbijbels, er zit er vast 1 tussen die jullie aanspreekt.

liefs Minke

Bron uitgelichte afbeelding

2 thoughts on “Kinderbijbel, de zoektocht naar de leukste bijbel; uitleg over dit project

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: