Nu Luca bijna naar de basisschool gaat, gaat er een hoop veranderen. Hij zal in plaats van 4 ochtenden, 5 dagen naar school gaan. Hij heeft daardoor wat meer structuur, maar zal zeker in het begin vast ook wat meer slaap nodig hebben. Bij de bassisschool komen er waarschijnlijk ook meer speelafspraakjes. En niet te vergeten kinderfeestjes. Dat laatste, daar zie ik toch wel een beetje tegenop. Want hoe doe je dat nou eigenlijk, zo’n kinderfeestje?

Hulp bij kinderfeestjes
Gelukkig kan ik het nog een jaar uitstellen, maar dan zal ik er toch aan moeten geloven, de kinderfeestjes. Maar hoe ik dat zou moeten aanpakken weet ik niet. Gelukkig schreven Marieke, Noor en Nina (van Buskruit met muisjes) daar een heel handig boek over. Niet alleen over de kinderfeestjes kun je een heleboel lezen, ook aan andere kindgerelateerde feestjes is gedacht. Zo kun je tips vinden voor een babyshower, generreveal party, geboortefeestjes en feestjes voor de aller kleinste. Ook de feestdagen zijn niet overgeslagen en komen aan bod, niet enkel sint en kerst, maar ook moeder en vaderdag, sint- maarten en het suikersfeest komen o.a. aan bod.

Hoe doe je dat, zo’n feestje?
Daar kun je dus alles over lezen in dit boekje. Met tips voor de aankleding van de feestlocatie, traktaties op school en wat je voor cadeautjes kunt geven. Zelfs aan een budget voor cadeautjes wordt aandacht besteed. De meeste informatie kun je vinden over het vieren van een kinderfeestje. Hoe doe je de aankleding (Je grote vriend Ali!), vier je het thuis of ergens anders? Waar moet je rekening mee houden (Jij bent verantwoordelijk!) en hoe bepaal je een budget? Echt aan alles is gedacht, ook voor mensen met een kleine portemonnee.

binnenkant help help hoera
Heel veel tips
Dit boek draait om tips, heel veel tips. Voor vaders, wat ze vooral wel moeten doen en wat niet. Een handige lijst met wat je kunt doen op je kinderfeestje, inclusief schema of het om indoor of outdoor gaat, budget vriendelijke is, creatief/sportief/leerzaam is of het gaat om dieren of entertainment. Ook lees je over de types die langs kunnen komen op het feestje en hoe je daar mee om gaat. Hoe je ouders snel weer laat vertrekken en een aantal thema’s met spelletjes en tips waar je dat kunt vinden.

Conclusie
Een handig naslagwerk voor de ouder die net met kinderfeestjes in aanraking komt. Al zullen er voor de ervaren ouder ook fijne tips te vinden zijn, zeker m.b.t. wat je kunt gaan doen met een feestje. Ik maak me in ieder geval iets minder zorgen om het eerste feestje wat wij volgend jaar hopen te vieren. Dat scheelt toch een hoop. Bring it on!

Je kunt het boek hier kopen voor 14,95 euro!

liefs Minke

gesponsord

Deze tekst bevat een affiliate link

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: