Weten jullie nog dat ik mee doe met een challange genaamd Crea-Cross? Je kunt er hier alles over lezen. Het lag even stil omdat ik achter de schermen druk bezig was. Oke, het lag alleen stil met plaatsen. Ik heb bijna alles wel meegedaan zelf in mijn bijbel. Het thema van deze crea-cross: tijd. In onze ”tijd” is dat allemaal niet zo vanzelfsprekend.

Openbaringen 18:10
Voor dit thema koos ik een tekst uit openbaringen. Best logisch misschien, dat boek gaat over de toekomst. Over de tijd die komt, maar niet zeker is wanneer. Wat er dan gaat gebeuren is wel duidelijk. Dat komt in dit vers ook echt naar voren. In één uur tijd zal het vonnis over Babylon voltrokken worden. Wat is 1 uur nou? De tijd om boodschappen te doen bijvoorbeeld. Of de tijd die je gebruikt om een serie te kijken, een boek te lezen of zoals ik nu doe om even te bloggen.

Openbaringen 18:10

Babylon
Babylon was een stad waar veel verderf was. Alle slechte mensen en dieren waren daar, ontucht werd er gepleegd en het was erg zondig. Een stem uit de hemel gaf aan daar weg te gaan. Want God zal haar onrecht vergelden. Ze zal alle plagen in één keer krijgen, omdat ze zich nu koningin waant. En de andere koningen op de aarde, die met haar mee deden zullen het zien. Zij zullen de rook zien opstijgen.

Rouwen om een vergaane rijkdom
Ze zullen allemaal rouwen om de stad. Een stad die zich eens zo rijk waande, waar nu niets meer van over is. In één uur tijd is alles weggevaagd. Er is niets meer van de stad over. Al het grote rijkdom is vernietigd. Dat kan ook met jou gebeuren. Je kunt je nu heel rijk wanen, maar dat kan zomaar in korte tijd weer weg zijn.

tekening bij bijbeltekst openbaringen 18:10

Wat ik hier uit op maak
Het is geen makkelijke tekst. Wat heeft dat met ons te maken? Wij zijn immers geen stad toch? Maar we zijn wel mensen. Mensen die slechte dingen kunnen doen. Die rijkdom boven God kunnen stellen en die zich meer richten op materiële zaken. Al die zaken kunnen verdwijnen. Ze zullen ook verdwijnen. Met Babylon gebeurd dat in één uur tijd. Wat is jou tijd?liefs Minke

[inlinkz_linkup id=696212 mode=1]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: