Vlekken in kleren, om gek van te worden. En met kinderen als die van ons is een vlek meer regel dan uitzondering. Nola heeft daarom speciale kleding voor de peuterspeelzaal. Zij komt standaard met vlekken van verf of stift op haar kleding naar huis. Als dat niet is denk ik dat ze niet leuk gespeeld heeft. Maar nu had ze, na de peuterspeelzaal, een wit jurkje aangetrokken en met aardbeien geknoeid. Een ingedroogde aardbeienvlek in haar witte kleding! Ik was bang dat ik het jurkje weg kon gooien.

Vlekken van voedsel in kleren

Er zijn een aantal voedingssoorten waarvan ik altijd maar hoop dat eten goed gaat. Aardbeien, wortel en tomaat behoren daartoe. Rodebieten is ook zo’n groente waarvan je niet wilt dat je kinderen daarmee knoeien op nieuwe kleding. Het eruit krijgen van die vlekken is toch altijd een heel karwei. Ik het op de zolder, waar de wasmachine staat, verschillende middeltjes staan.

Middelen om vlekken te verwijderen

De meeste vlekken gaan er wel uit met een combinatie van shout, wasmiddel, schoonmaakazijn en zo’n vlekkenmiddel in een roze pot van de action. Het zal vast niet allemaal even goed zijn, maar zolang de kleding schoon wordt en heel blijft ben ik tevreden. Het meeste gaat er uit, maar soms blijft er wat achter. Laatst had ik wat verfspetters op een nieuw jurkje van Nola. Die vlekken zijn er niet uit gegaan. Waterverf notabene. Geen idee wat ik fout deed.

Lees ook onze shoplog met de jurkjes van Nola

Aardbeienvlek in een nieuw jurkje

Nu had Nola haar lievelingsjurkje aan, een wit jurkje met Minie Mouse erop. Ze is er gek op (met het oranje jurkje met Minie Mouse echt haar favoriete jurkjes). En toen zag ik ineens rode ingetrokken aarbeienvlek daarop. Nee! Hoe ga ik dat er nou weer uit krijgen dacht ik nog. Rest met niets dan internet afstruinen en op een aantal sites kijken. En de meest gelezen tip heb ik uitgeprobeerd. Op hoop van zegen.

Met water kwam alles goed

Een aantal keer kwam ik tegen dat je een aardbeienvlek kunt verwijderen met heet water. Dat klinkt te makkelijk toch? Dus ik ging het proberen. Jurkje uitgetrokken, wasmiddel in de gootsteen, jurkje daar bovenop en water koken in de waterkoker. Het hete water schonk ik bovenop de vlek. En je raad nu vast wat er gebeurde. De vlek verdween als sneeuw voor de zon. Ik heb geen idee hoe lang de vlek er in zat maar hij is weg!

Lees ook over kleding van Nola

Zonder zeep of middeltjes is de vlek uit het jurkje van Nola. Gewoon met heet water. Wie had dat gedacht. Welke vlek vind jij het vervelendst om uit kleding te krijgen?

aardbeienvlek in witte kleding, zo krijg je hem er wel uit!

5 thoughts on “Aardbeienvlek in een nieuwe jurkje, weggooien?

  1. Wauw goede tip zeg! Bij stift en verf gebruik ik altijd melk! Werkt goed een nachtje laten weken en uitspoelen. Bij onbekende vlekken gebruik ik pure dreft voor de vaat te wassen die krijgt er ook heel veel uit

  2. Grasvlekken en ik zijn geen vrienden.
    Goed om te weten trouwens, die tip voor aardbeienvlekken. Fijn dat het nog millieuvriendelijk is ook 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: