Vanaf wanneer neem je je kind mee naar de tandarts? Wij hebben ze als baby wel meegenomen, maar dat was toch wat onhandig. Tandarts loopt vaak, net als de dokter, uit. Kom je net niet helemaal uit met je flesjes of ze hebben een spuitluier precies als jij aan de beurt bent. Geen goed idee. Maar vanaf wanneer neem je je kind dan wel mee? Ik vroeg het aan onze tandarts.

Mee vanaf het begin

Zoveel mensen zoveel meningen. Dus ook over wanneer je je kind mee neemt naar de tandarts. Er is wat voor te zegen om ze vanaf baby mee te nemen. Wij hebben dat ook geprobeerd. Zo is het iets wat er bij hoort. Toch vonden wij het niet handig. Ze hoeven ook nog niet in de stoel (bij onze tandarts vanaf een jaar of 3 a 4 pas) dus noodzaak is er ook niet dat ze mee gaan. Bij ons zijn ze dus mee gegaan vanaf het moment dat zij geen fles melk meer dronken. Scheelt een hoop gezeur als het uitloopt bij de tandarts.

Vanaf wanneer in de stoel bij de tandarts?

Ik gaf al aan dat onze tandarts dat pas doet vanaf een jaar of 3 a 4. Ligt natuurlijk aan je kind, wat jij zelf wilt en hoe je denk dat het er voor staat qua tandenpoetsen. Bij Luca was het lastig poetsen, maar Nola vind het nog veel erger. Het gaat wel echt steeds beter, maar van harte gaat het niet. Dus heb ik haar af en toe wel eens in de ‘houdgreep’ liggen. Niet echt natuurlijk, maar wel even stevig vastgepakt, meestal ligt ze op mijn schoot, zodat ik haar tanden kan poetsen. Zielig voor haar, zeker. Maar dit is wel echt een gevalletje voor eigen best wil. Ik hoop dat zij dat later ook ziet.

Gaat het goed?

Zo kwam het dat ik de afgelopen controle afspraak de tandarts vroeg even naar de tanden van Nola te kijken. Oh dat hoeft niet zei hij nog, ze is nog jong. Ja dat klopt gaf ik toe. Maar ze heeft een plekje op haar tand zitten en ze vind tandenpoetsen echt niet fijn dus ik heb liever dat er toch even gekeken wordt. Prima, doen we dat even. Ze komen binnen, Luca spring meteen de stoel in en dan kan Nola niet achterblijven. Dus wanneer Luca uit de stoel is, goedgekeurd en wel, springt zij er direct in. Geen mama of papa nodig. Doet netjes haar mond open en laat de tandarts kijken en haar tandjes tellen. Mijn dappere meisje!

Oh en met die tanden zit het wel goed. Helemaal perfect, ik moest vooral door gaan met de ‘houdgreep’. En het plekje op haar tand is een stukje tand dat er af is gegaan. We kunnen poetsen wat we willen, maar beter wordt het niet. Wachten op het wisselen dus.

Uitgelichte afbeelding van Shutterstock

1 thought on “Mijn kind hoeft nog niet naar de tandarts!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: