Nola was al 3 en het praten en tellen wil maar niet zo lukken. Wel vind ze het leuk om spelletjes te spelen en te puzzelen. Vaak ook samen (lees naast) haar broer. Maar ja, de meeste puzzels zijn of geschikt voor hem of voor haar. Dat is natuurlijk niet zo leuk. Toen zag ik dat er een nieuwe puzzel kwam van sesamtraat, ABC en 123 puzzel van Sesamstraat. Ideaal, Luca leert al lezen en Nola kan zo leren tellen. Daarbij kunnen ze dan lekker samen spelen. Maar werkt dit ook zo?

Samen spelen in de vakantie

De zomervakantie staat voor de deur. Ik weet niet hoe het bij jullie gaat maar na een aantal dagen kunnen de kinderen zich soms echt op elkaars zenuwen gaan werken. Daar hebben we wat voor bedacht. Natuurlijk gaan ze lekker logeren bij opa/oma en dan ook wel eens gewoon 1 van de 2. Ideaal voor 1 op 1 tijd met het andere kind. Maar samen spelletjes spelen is natuurlijk erg leuk. Nu is Nola nog wat jong voor veel spelletjes. Kwartet of schapenkoning wordt het bijvoorbeeld niet. Maar met dit leuke spel van sesamstraat kan dat wel heel goed.

ABC en 123 puzzel uitzoeken

Een twee-in-een spel

Ik noem het wel spel, maar dat is misschien meer hoe wij er tegen aan kijken. Het is een puzzel die je kunt maken en gaat over tellen en het alfabet. Heel leuk en leerzaam. Je kunt het goed uit elkaar houden door de verschillende kleur op de achterkant. En je kunt er ook een soort memorie mee doen doordat er ook een woord op staat. Dat laatste is dan weer leuk voor Luca, hij kan al een klein beetje lezen. Spelend leren werkt in mijn ogen altijd heel fijn. Je hebt namelijk niet door dat je aan het lezen bent.

Leer je dan echt tellen?

Met het tellen is het wel de bedoeling dat je de plaatjes telt op de ene puzzel, anders kun je nooit de andere kant vinden. Nu gaat dat met 1 of 2 wel makkelijk, maar hoe verder we komen hoe lastiger het is voor Nola. Handig om er dus zelf wel bij te blijven. Ze leert daardoor wel tellen (en natuurlijk slaat ze ook gewoon op welk figuur bij welk cijfer hoort). En ze leert ook het cijfer herkennen als het geschreven staat, want het andere deel van de puzzel is het geschreven cijfer. Een hele goede om zo het tellen tot 10 onder de knie te krijgen.

123 puzzel maken door Nola

ABC en 123 puzzel leert je ook het alfabet?

Of ze direct het alfabet leren dat durf ik niet te zeggen. Wel leren ze woordbegrip en de eerste letter van een woord. Ook bij deze puzzel gaat het om een stukje met een plaatje en een plaatje met de hoofd- en kleine letter plus het woord (wat op het plaatje staat). Zo weten ze dus dat Ananas met een A begint. Je hoeft het alleen niet op volgorde te doen dus het kan zo zijn dat je daarna de x pakt en vervolgens de m. De plek van de letter in het alfabet wordt dus niet duidelijk. Dat komt doordat het steeds 2 stukjes aan het elkaar zijn. Dit kun je wel zelf oplossen door er een spel van te maken en het in de juiste volgorde te laten leggen. Luca vond dat heel leuk, vooral dat het dan zo’n lange slinger wordt.

Luca maakt de ABC puzzel

Lees hier mijn wishlist van cadeautjes voor de kinderen

De kinderen beide aan het puzzelen, naast elkaar met eigenlijk dezelfde puzzel. En het maakt niet uit dat Nola dan minder stukjes heeft, want Luca is redelijk snel en zij wat minder. Dus ze zijn redelijk tegelijk klaar. Een leuke puzzel om het ABC en tellen onder de knie te krijgen. Dat het van Sesamstraat is vinden ze leuk, ze kennen het uit boekjes, maar op de tv kijken ze dat eigenlijk nooit. Zelf vind ik het wel leuk, beetje nostalgie en terug naar mijn eigen kindertijd. Vind jij deze leer spelletjes ook zo leuk?

ABC en 123 puzzel van Sesamstraat (instagram) In deze blog een review over een kinderpuzzel. Het zijn twee puzzels voor kinderen om te leren tellen en het ABC te leren.

Wil je ABC en 123 Puzzel ook hebben? Hij kost hier 17,99 euro. Dit is een samenwerking.

3 thoughts on “ABC en 123 puzzel van Sesamstraat – leren lezen en tellen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: