Gelijktijdig met de kinderboekenweek is er ook de christelijke kinderboekenweek. En het toffe daarvan is dat er 3 actieboeken zijn die je voor een hele fijne prijs kunt aanschaffen. Voor de middenbouw (vanaf groep 4) is dat het boek Mees en Tijn en het geheim van het kasteel. Geschreven door Ina van der Beek en uitgegeven door uitgeverij Den Hartog. Leesniveau avi E4.

Wie zijn Mees en Tijn?

Vaak gaan boeken over beste vrienden of broertjes/zusjes. Dit verhaal gaat ook over twee jongens, Mees en Tijn. Het zijn twee neefjes van elkaar. Hoe leuk is dat. Wellicht dat het nu vaker voor komt (er is al een echte serie ontstaan over deze twee neefjes in ieder geval), maar ik ben het nog niet vaak tegen gekomen. Ze beleven in dit boek een spannend avontuur.

Mees en Tijn en het geheim van het kasteel

Waar gaat het boek van Mees en Tijn over?

Mees en Tijn en het geheim van het kasteel gaat over Tijn en Mees die bij opa en oma logeren. Het regent en ze vervelen zich. Samen met opa en oma gaan ze naar een echt kasteel. Stiekem gaan ze op onderzoek in de afgesloten torens. Wanneer ze in een kelder zitten komen er twee mannen. Snel verstoppen ze zich. Maar wat moeten ze nu doen? Als dat maar goed komt!

Hoofdstuk Mees en tijn

Mees en Tijn en het geheim van het kasteel

Een boek die je niet meer weg wilt leggen. Qua lettertype niet heel groot, dus voor onze oudste is het toch nog wat lastig te lezen. Nu weet ik niet of dat bij het avi niveau hoort, want een boek dat we hebben op avi M5 heeft groter lettertype. Maar samen lezen of voorlezen is heel tof ook. Meteen een op een aandacht en even een momentje samen. We beleven zo veel plezier aan het lezen en ik hoop dat ze mijn liefde voor lezen overnemen.

afbeelding Mees en Tijn

Aanrader, met meer delen in de serie

Zien lezen doet lezen toch?! Dat hopen we dan maar. Dit boek is in ieder geval een aanrader en nog tot einde van dit jaar voor de actieprijs te koop. Wees er dus op tijd bij, daarna gaat de prijs weer omhoog. Heel tof ook dat er een serie van is (er zijn 7 andere boeken te koop over Mees en Tijn), mocht dit boek in de smaak vallen. De overige delen kosten 9,50 per stuk. Ook een tof cadeau dus voor de feestdagen of verjaardagen.

Doen jullie nog wat speciaals met de kinderen voor kinderboekenweek?

ISBN: 9789033 130526
de uitgeverij: Den Hertog
Prijs: actieprijs 5,95 euro na 31/12/2020 wordt dat 9,50 euro. Je kunt hem hier bestellen.

Pinterest afbeelding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: