Hoewel er steeds vaker meisjes in de hoofdrol zitten in boeken, komt dit toch nog vrij weinig voor. Gelukkig heeft Mo’s Daughters al 10 boeken met meisjes in de hoofdrol. En dat aantal is groeiend want eind oktober komen er weer nieuwe boekjes uit. Speciaal voor onze zonen en dochters. Want meisjes kunnen net zo goed dingen uitvinden en onderzoeken. Of ze hebben juist veel fantasie. Het is niet enkel voor jongens. Samen kunnen we de stereotyperingen veranderen.

Wie zijn de dames van Mo’s Daughters?

Al eerder liet ik 5 boeken van Mo’s Daughters aan jullie zien. Deze kun je via de link vinden. De hoofdrollen in de boeken zijn voor Suus, Mila, Wies, Maan en Cato. Ze hebben allemaal hun eigen super power. Wies is geschreven voor kinderen vanaf 0 jaar en is dan ook op rijm. De andere boeken zijn geschreven voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Maar zoals altijd, kijk naar wat je kind aanspreekt. Met deze boeken laten we zien dat het ouderwetse stereotypering met betrekking tot meisjes helemaal niet zo hoeft te zijn. Meisjes kunnen óók een held zijn.

stereotypering Mo's Daughters Cato

Het is de missie van Mo’s Daughters om het verhaal dat we vertellen aan kinderen te veranderen, geen ouderwetse stereotyperingen meer, geen hokjes en meisjes in de hoofdrol (omdat dat nog te weinig zo is).

Mo’s daughters

Waarom zijn de boeken zo belangrijk

Zoals je hierboven kunt lezen is de missie van Mo’s Daughters om de ouderwetse stereotyperingen te veranderen. Niet dat deze slecht zijn, maar meisjes hebben zo veel in hun mars. Daar hebben ze ook fijne rolmodellen voor nodig. En dat kan dan inderdaad een Cato zijn die alles onderzoekt. Of een Maan die graag in haar dromen een reis maakt. Of meisjes die net als Suus een held willen zijn. Het is niet zo dat, omdat ik als moeder thuis ben, onze dochter dat ook moet doen. In tegendeel juist.

Alle boeken over meisjes

Welk boek is onze favoriet?

Met de boeken van Mo’s Daughters wordt geprobeerd de stereotypering te doorbreken. Natuurlijk hebben wij ook wel een favoriet. Van mij is toch wel Cato favoriet omdat je dan iets onderzoekt (onderzoeker is toch wel redelijk een mannenwereld) en ontdekt. Ik vind het tof om te zien dat het in deze verhalen juist een meisje is die dat doet. Van onze jongste zijn vooral Maan en Wies favoriet. Wies heb ik echt zo vaak mogen voorlezen. Maar het blijven leuke boeken.

Mo's daughters Wies

Zelf lezen in de boeken van Mo’s Daughters

Wij zijn fan van deze boeken. Onze jongste leest ze minimaal 3 keer per week. Ze kan namelijk ook goed zelf ‘lezen’. De plaatjes zijn zo leuk dat ze deze boekjes elke keer pakt als ze vroeg wakker is en nog even mag lezen van ons. Ideaal want zo kunnen we nog even blijven liggen tot een acceptabeler tijdstip (lees 7 uur in de ochtend) en zij heeft toch wat te doen. En ook van de prachtige illustraties steekt ze wat op. Plus dat ze het verhaal kent, we hebben zo vaak gelezen uit deze boekjes.

Kennen jullie de boeken van Mo's Daughters al? Wat vind je ervan dat zij zo proberen stereotypering van vroeger uit te veranderen? Wil je graag een van deze boeken cadeau geven met de feestdagen? Je vind alle boeken via deze link. 
Stereotypering Mo's Daughters pinterest

2 thoughts on “Stereotypering veranderen door Mo’s Daughters

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: