We zitten nu al weer een tijdje in de coronacrisis. Dit artikel schreef ik voordat we gingen trouwen. Ik maakte me toch best druk daarom. Wat als iemand verkouden wordt? Wat als de maatregelen weer verscherpt worden? Met een man die in de vitale sector werkt én in de risico groep valt en kinderen met een groot temperament is het roeien met de riemen die we hebben. Die weddingspreps? Die stonden helemaal on hold zoals we dat maar noemen. Wat gaan we nu doen?

Geen feest voor ons dit jaar

Dit jaar zullen we niet ons feest vieren. We willen normaal contact kunnen hebben met onze gasten (hand geven, knuffelen, kletsen naast elkaar ipv op 1,5 meter). We zien niet gebeuren dat dat op onze datum wel al weer kan. Om kosten voor te zijn hebben we nu besloten het feest dus af te zeggen.

Aanvulling: we hebben dus wel een klein feestje gevierd. Samen met een heel select groepje (een kwart van de oorspronkelijke gasten). We wilden gewoon niet langer wachten. Dus heerlijk buiten, met prachtig weer, en lekker relax wat eten en drinken.

Wel trouwen dan?

Nou ja, trouwen. We noemen het zo, maar voor de wet zijn we eigenlijk al getrouwd (geregistreerd partnerschap) in 2011. Voor de kerk willen we nog trouwen en we hopen dat dat nog wel door kan gaan. Volgens de richtlijnen mogen we dan als het goed is met maximaal 100 mensen in de kerk samen komen om ons huwelijks inzegening te vieren. Dan kunnen we daar ook de ringen uitwisselen. Maar dat ligt ook aan het beleid van de kerk en de regels die gelden op dat moment natuurlijk.

Trouwbijbel met bruidsboeket

aanvulling: we konden inderdaad in de kerk trouwen. Samen met zo’n 60 gasten totaal inclusief de band en anderen die meewerkten. Het was echt een prachtig dienst. Hij is nog terug te kijken via deze link tot een jaar na datum.

En de foto’s dan?

We zouden het heel fijn vinden als de foto’s ook door kunnen gaan. In de buitenlucht een fotoshoot met ons gezin zou kunnen. Meer mensen mag dan weer niet, als ik het goed begrepen heb. Dus dan kunnen we foto’s maken van ons met onze kinderen. Dat zouden we heel fijn vinden. Dan hebben we toch een mooie herinnering aan deze dag.

Aanvulling: onze fotograaf had toestemming groepsfoto’s te maken. In overleg met de gasten zijn een aantal foto’s gemaakt. Achteraf missen we nog wat foto’s maar ach. De belangrijkste, met onze kinderen, die hebben we.

Waarom niet alles verplaatsen?

Daar zijn twee simpele redenen voor. In de ring staat de datum van dit jaar (met 2020 erbij). Aanpassen is niet de mooiste optie dus zouden we dit graag door laten gaan. Daarbij zijn we dit jaar ook 10 jaar samen. Nu is 9 of 11 echt niet minder mooi hoor, maar er is een reden dat we voor dit jaar kozen natuurlijk. Dus als het even kan, wel de ringen uitwisselen samen. We zullen het zien, het blijft allemaal afwachten. Maar zo houden we de kosten die we maken toch beperkt.

Aanvulling: we hebben de kosten beperkt weten te houden en echt een heerlijke dag gehad. Wat ben ik blij dat we het door hebben laten gaan.

Hoe hebben jullie jullie trouwdag gevierd? Of hoe zou je dat willen vieren?

2 thoughts on “Weddingpreps: trouwen tijdens corona?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: