Iedere moeder herkent het vast wel. De druk die je kunt ervaren van sociale media op het moederschap. Alle moeders lijken het beter te weten en soms lijkt niets te werken. Wat kan het soms toch zwaar aanvoelen, om dan naar die kleine schatjes te kijken en over de top gelukkig te zijn. Want ja, het moederschap is rete zwaar, enorm onbevredigend op moment maar altijd het aller mooiste wat ik tot nu toe mocht meemaken ( oké, onze bruiloft was wel echt een kers op de taart hoor).

Waar gaat het boek happy mom over?

In het boek happy mom probeert de schrijfster, Ruth Schwenk, je aan te moedigen op een realistische manier. Ruth is zelf moeder van 4 kinderen en heeft een eigen site. In het boek vind je geen perfect, dat is namelijk onmogelijk. Ook vindt ze niet dat je de chaos hoeft te omarmen. Die kindertijd hoef je niet te overleven. Je kunt erin groeien. Zoals God jou als moeder gebruikt om je kind(eren) te vormen, gebruikt hij jouw kind(eren) en het moederschap om jou te vormen.

Wat spreekt mij aan in het boek happy mom?

Als eerste de titel. Want ik denk dat elke mama graag een blije mama wil zijn. Het liefst elke dag, de hele dag. Maar dat gaat niet. Toch kun je daar wel in groeien. Dat hoeft niet alleen, dat doe je samen. Samen met je partner, je omgeving en met God. Ruth is heel eerlijk in het boek en dat is verhelderend. Eerlijk, maar streeft niet naar perfectie. In elke fase van het moederschap leer je nieuwe dingen en blijf je groeien.

happy mom - pinterest

Logische opbouw van het boek en fijne teksten

Het boek happy mom heeft een logische opbouw. Van het ongeloof over het moederschap en de chaos die het kan meebrengen tot fases die je minder liggen. Van daaruit door naar de angst om te falen en me-time nemen voor jezelf. Om vervolgens te eindigen met het willen genieten van de reis die het moederschap is en het beste uit jezelf halen voor je kinderen. Vergezeld van teksten uit de Bijbel. Heel fijn om een opvoedboek te hebben die past bij mijn geloof en levensovertuiging. Andere boeken zijn heel waardevol, maar missen voor mij soms net dat stukje connectie met mijn geloof.

Een prachtig kraamcadeau die je je leven lang koesterd

Hoewel het een boek is dat in stapt wanneer kinderen al ouder zijn (van de schrijfster) is het denk ik ook een fantastisch kraamcadeau. In het begin lijkt het allemaal een roze/blauwe wolk te zijn, maar dat blijft het niet voor eeuwig. Het is fijn dit boek dan bij de hand te hebben om te kunnen lezen hoe een andere (christelijke) moeder dit heeft gedaan. Als een vriendin die je om raadt vraagt. Dat verdiend elke mama.

Een mooi boek om te krijgen en te houden. Zodat je er later nog eens in terug kunt bladeren en lezen. Arceer vooral ook stukken die je belangrijk of mooi vind. Dan vindt je dat makkelijk terug.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met de uitgeverij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: