Dromen over de toekomst, over hoe anders het kan zijn. Doe jij dat ook wel eens? Je diepste wensen naar boven laten komen en uitspreken of opschrijven? Dat kan heel goed zijn. Om te kijken waar je heen wilt bijvoorbeeld. Toch kan het ook zo werken dat je dan de mooie dingen van het nu mist. De kleine spar maakt precies dat mee in deze mooie navertelling van het sprookje van Hans Christiaan Andersen.

Waar gaat de kleine spar over?

Die in het bos leefde een kleine spar. Deze kleine spar wilde heel graag de wereld zien. Hij was zo benieuwd hoe alles eruit zag en wat de andere bomen deden als ze weg gingen uit het bos. Steeds weer werden er andere bomen weggehaald en vertelde de dieren wat er met de bomen gebeurde. Tot op een dag de kleine spar zelf werd meegenomen en een mooi avontuur beleefde.

de kleine spar wordt omgezaagd

De achterliggende gedachte in de kleine spar

De achterliggende gedacht in het boek is niet altijd direct duidelijk voor kinderen. Dat is niet erg. Toch vind ik hier wel een mooie les in zitten. De spar wenst steeds een ander leven. Hij denkt dat iets anders beter is dan wat hij nu heeft. Toch blijkt dat uiteindelijk niet zo te zijn. Alleen vergat hij al die tijd te genieten door het wensen op een ander leven. Zo jammer, want toen was het ook heel leuk.

de kleine spar kerstmis

Wat vinden de kinderen van het boek

Ik las laatst de kleine spar voor aan onze kinderen. Even wat rust in de tent, want ze waren elkaar de tent uit aan het vechten. Bijna dan he, niet te letterlijk nemen. Maar ze waren wel geboeid door het verhaal. Het duurde eigenlijk net iets te lang voor de jongste, maar ook zij vond het een mooi verhaal. De boodschap hadden ze niet direct precies opgepikt, maar ze haalden er beide wel iets moois uit.

in de zomer

Het lijkt op een boek voor kerst, maar dit boek kun je altijd lezen. Zeker met de onderliggende boodschap in dit boek.

Keep dreaming but don’t forget to love the life your living now.

de kleine spar - pinterest

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met uitgeverij christofoor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: