Het is bijna kerst. Dit jaar anders dan anders. Dat hoeft niet te betekenen dat het minder leuk is. Heel veel kerken zenden online hun kerstdienst uit. En je kunt zelf ook leuke dingen bedenken om er een mooie herinnering van te maken. Ik help je graag op weg met een leuke kerstspeurtocht.

Kerst is niet afgelast

Het lijkt wel of dit jaar alles steeds wordt afgelast of verplaatst. Maar gelukkig is kerst (en ook Pasen eerder dit jaar) niet afgelast. Onze redder is geboren en dat mogen we nog steeds vieren. Misschien kleiner en soberder dan je gewent was. Maar hé, Hij werd zelf in een stal geboren. Past perfect toch om het wat kleiner te vieren?

Met kerst een speurtocht

Mocht het weer het toe laten is het natuurlijk super fijn om even te gaan wandelen. Maak er een speurtocht van, een speciale kerstspeurtocht. Zet op kaartjes een woord van een zin en hang deze op in de wijk of het bos bijvoorbeeld. Ga ze dan samen zoeken. Aan het einde heb je een zin die te maken heeft met kerst.

Welke zin voor de speurtocht met kerst?

Het is natuurlijk mooi om te verwijzen naar de geboorte van Jezus of Jezus zelf met de speurtocht. Denk dan aan zinnen als ‘Een kind is ons geboren’ of ‘Zijn heerschappij is voor eeuwig’ of ‘Ik ben het licht van de wereld’ of ‘Ere zij God en vrede op aarde’. En zet aan het einde een mooie schat neer. Dat maakt het voor kinderen extra leuk om de kerstspeurtocht te lopen.

kerstspeurtocht - pinterest

Wat kun je als schat doen?

Het is natuurlijk het leukste wanneer je een schat kunt vinden. Denk hierbij ook aan de schat die de wijzen meenamen voor Jezus. Misschien kun je iets doen met goud, wierook en mirre? Die laatste twee zijn er bijvoorbeeld ook in olie te koop. Handig als je dat al in huis hebt. Of maak kruikjes/flesjes en schrijf het daar op. Met verf kun je iets mooi goud schilderen. Werkt ook altijd goed. Mocht je dat niet lukken kun je ook denken aan wat lekkers, een lekker koekje of mashmellow’s om te roosteren boven een vuurtje.

Met kleine kinderen een speurtocht

Heb je nog kleine kinderen en is een zin nog te moeilijk voor ze? Dan is zo’n speurtocht wellicht wat minder leuk. Maak dan tekeningen van Duplo blokjes die je nodig hebt om een stal te maken. Maak bij thuiskomst dan een stal voor Jozef en Maria en hun kindje. Speel zo samen het verhaal na of lees het dan voor uit een kinderbijbel (past ook bij de kerstleesbingo!). Dan kunnen de kinderen samen spelen.

Ik hoop dat jullie hier inspiratie vandaan halen om samen met je gezin of kleine groep dierbaren er toch een bijzondere en mooie kerst van te maken. Onze Redder is geboren, onze Koning. Een bijzonder wonder dat we steeds weer mogen en kunnen vieren. Laten we dat ook dit jaar doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: