Wauw het is al weer de adventstijd. Wat gaat het snel en wat keek ik er naar uit. Heerlijk binnen coconnen met mijn gezin. Maar er zijn ook wel bepaalde structuren (zeker in de kerstvakantie en nu ook lockdown) die ik wil aanhouden. Lezen is daar een van dus ik maakte een leesbing voor de kerstbloghop. Lees en hop je gezellig mee?

Wat is een leesbingo?

Een leesbingo is eigenlijk een afstreepkaart met grappige manieren of plekken waar je kunt lezen. Dit wordt vaak voor kinderen gemaakt zodat het lezen leuker wordt. Maar natuurlijk kun je dit ook zelf doen. Kies voor kinderen wel een afgebakende periode. Bijvoorbeeld 10 minuten of 2 hoofdstukken (check even hoe lang ze zijn). Voor deze kerstbloghop maakte ik een leesbingo rond het thema kerst/binnen. En stiekem nog eentje extra zo met een lockdown erbij.

Mo's daughters Wies
Lees hier meer over de boeken van Mo’s Daughters

Wat doen we met de leesbingo?

Dit keer heb ik de kerstleesbingo vooral lekker thuis gehouden. Bij de kerstboom bijvoorbeeld. Ik zie het al voor me, gezellig met warme choco en een kleedje bij de boom. Of in de badkamer of op bed. Met de koude en donkere dagen breng ik toch graag tijd door in bed. Heerlijk warm en knus. En zo koos ik 6 verschillende manieren uit die te maken hebben met kerst/binnen blijven.

Leesbingo PDF

Kerstbloghop 2020

Ik schreef deze blog voor de kerstbloghop van 2020. Wellicht ben je gister al wezen kijken bij Astrid. Bij haar krijg je 5 geweldige printables over kerst. Heb je de kerstbingo opgeslagen? Dan mag je morgen verder lezen bij Cynthia. Zij is de spellen kenner onder de bloggers en geeft je tips voor leuke spellen met kleine groepen.

Kerstbloghop

Lockdown 2.0 van start

14 december was er weer een persconferentie dat we in lockdown gaan. Daarom heb ik besloten nog een extra leesbingo te maken. Leesbingo Lockdown 2.0. Zodat lezen leuk blijft en alle kinderen kunnen blijven lezen. In de eerste lockdown heb ik gemerkt dat dat heel belangrijk is. Het komt goed, met ons en met de kinderen. Bid voor je kinderen. En lees. In de Bijbel en in gewone boeken. Ik hoop dat jullie veel plezier hebben met lezen samen.

kerstbloghop lockdown leesbingo
Leesbingo PDF

Doe je mee met de leesbingo?

Ik hoop dat je het leuk vond. Wanneer je mee doet met de kerstleesbingo zou ik het leuk vinden als je me tagt (@puurjael op instagram) dan kan ik de foto ook zien en reposten. Of gebruik de #kerstleesbingo2020 en #kerstbloghop2020.

Waar lees jij het liefst?

Kerstbloghop leesbingo pinterest

3 thoughts on “Kerstbloghop: leesbing voor kinderen + bonus leesbingo

  1. Wat een super leuk idee een kerstbingo! Het stimuleerd ook nog eens het lezen/voorlezen en dat is helemaal een super goed idee. Helaas is mijn zoon al bijna 18 anders had ik deze lees bingo zeker met hem gedaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: