Kun je doen Voorlezen en zelf lezen is leuk! En vooral ook belangrijk om bij te houden voor de kinderen die net leren lezen of daar moeite mee hebben. Dus tijdens deze weken thuis gaan we ook gezellig samen lezen. De voorleesbijbel is daar heel geschikt voor. Het zijn mooie verhalen, korte stukjes en ook goed  qua lettertype dat de kinderen het zelf kunnen lezen. Wij hebben deze voorleesbijbel nu een tijdje in huis en ik kan wel zeggen dat hij een van de favorieten is.

Boekrecensie de voorleesbijbel - pinterest

Waarom een voorleesbijbel?

Ik hoor het je hier bijna denken. Want na alle kinderbijbels die er zijn, zijn er dan niet genoeg kinderbijbels? Eerlijk, dat was ook wel een beetje wat ik dacht hoor. Maar toch heeft elke kinderbijbel die ik tot nu toe gezien heb weer iets eigens én unieks. Dus zolang dat zo is, is er ruimte voor meer kinderbijbels. De voorleesbijbel is echt gericht op het interactief voorlezen met extra informatie voor de voorlezer achterin het boek. Inmiddels is dit boek favoriet bij de kinderen. Het heeft zelfs het boek de Bijbel voor elke dag in de kast doen belanden.

tips bij het voorlezen voorleesbijbel

Wat maakt de voorleesbijbel zo anders?

 

Een kinderbijbel bestaat over het algemeen uit plaatjes, korte stukjes tekst en alles hoor bij elkaar. De ene zal meer verhalen bevatten dan de andere kinderbijbel. Maar de voorleesbijbel is in deze manier anders dat het echt gericht is op langere stukken voorlezen. De verhalen zijn uitgebreider (vandaar ook dat het gaat om 3 delen, deel 1 bevat 52 verhalen). Ik kan het niet helemaal inschatten maar ik verwacht dat wanneer je ze alle 3 hebt straks een vrij complete kinderbijbel hebt. De afbeeldingen zijn zeer ondersteunend aan het verhaal en laten ook gevoelens zien van de personen in de verhalen (Jozef die huilt bijvoorbeeld). Het nodigt ook uit tot gesprek samen.

voorleesbijbel inhoudt 1 (2)

Wanneer lezen uit de voorleesbijbel?

Oké, het is een mooie kinderbijbel en precies wat je zocht. Je koopt hem en dan? Wanneer ga je dan eigenlijk uit de voorleesbijbel lezen? Eerlijk gezegd hangt dat natuurlijk helemaal van je gezin af. Wil je graag dat je kinderen rustig en in stilte ontbijten in de ochtend? Maak er dan een moment van Bijbellezen van. Jij leest voor uit de voorleesbijbel en de kinderen eten. Je moet alleen zelf even op een ander moment eten. Of misschien net als vroeger na het avondeten. Als de kinderen nog het toetje eten bijvoorbeeld. Maar misschien is dat net als bij ons wel niet het juiste moment. Dan is voor het slapen gaan wellicht een optie. Het maakt niet uit wanneer je gaat lezen, als je maar gaat lezen. Want zonder lezen zullen ze nooit de mooie verhalen en prachten illustraties zien. Én kun jij niet je geloof door geven aan hen.

voorleesbijbel inhoudt 2

Leesbingo of voorleesbingo

Het zijn rare tijden, ik schreef het in het begin al. Maar voor jullie heb ik dan ook nu weer een extra cadeautje. Een (voor)leesbingo. Dat kun je doen met de voorleesbijbel, maar dat hoeft natuurlijk niet. Elk boek is geschikt hiervoor. Ook boeken voor peuters en kleuters met 1 verhaaltje. Lees op verschillende plekken en je kunt het afstrepen. Je kunt er nog een bepaalde tijd aan verbinden, bijvoorbeeld 10 minuten achtereen lezen. Of nog iets langer zelfs. Dan kun je hopelijk aan het einde alles afstrepen en iets lekkers eten? Of een cadeautje uitzoeken als de winkels nog open zijn. Wie weet bedenk je zelf wel een leuke beloning. Ik lees het graag op social media, geef je mij dan even een tag? Op instagram @mamaminke.nl en op facebook @mamaminke.

Leesbingo

Wat gaan jullie deze weken doen met de kinderen thuis? Als je wilt kun je de leesbingo downloaden als pdf. Mocht je de voorleesbijbel willen aanschaffen kan dat onder andere via deze link van bol. Daarmee help je mij mijn blog onderhouden. 

3 thoughts on “De voorleesbijbel recensie met (voor)leesbingo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: