Wauw, de voorleesbijbel deel 2 is uitgebracht bij het Nederlands Bijbelgenootschap. Wat super gaaf! Deel 1 hebben we al een tijd in huis en veel gelezen. Ook de oudste leest er vaak zelf uit. Nu hebben we deel twee in huis om te reviewen. Bedankt Nederlands Bijbelgenootschap! Dat hebben we met liefde gedaan. Ik vertel je graag wat we zo mooi vinden aan deze kinderbijbel.

Prachtige illustraties die het verhaal laten spreken

De voorleesbijbel is een van mijn favoriete kinderbijbels. In de eerste plaats omdat de illustraties echt fantastisch zijn. Zo mooi en levendig gemaakt. Perfect passend bij het verhaal. Ze maken het echt levendig. Er is van alles te zien. De kinderbijbel is compleet zullen we maar zeggen. Hoewel er meer mooi geïllustreerde kinderbijbels zijn spreekt deze voorleesbijbel onze kinderen ook aan, waar andere kinderbijbels dat weer niet doen.

Mooie en complete verhalen in de voorleesbijbel deel 2

Een voordeel en een nadeel eigenlijk. De voorleesbijbel is zeer compleet. Dat maakt ook dat ik hem zo fijn vind. Oké, we moesten even wachten op deel twee (en nu komt ook nog een deel drie), maar dan heb je wel echt een compleet overzicht in een kinderbijbel. Dat gebeurd niet heel vaak. Dat is wellicht ook wel direct een nadeel, want meestal zitten de verhalen in 1 boek. Bij de voorleesbijbel heb je straks, als alle boeken uit zijn, drie verschillende boeken. Aan sluitend op elkaar en ook bij elkaar passend, maar toch net iets anders. Maar goed, dat ene kleine nadeel weegt voor mij niet op tegen de voordelen.

Timmerman of profeet voorleesbijbel

Kies zelf hoe lang je wilt lezen

Wij lezen altijd voor het slapen gaan uit de Bijbel. Ik weet niet hoe het bij jullie kinderen is, maar onze kinderen zijn niet elke dag even moe én met al het sporten hebben we niet elke dag even veel tijd. Dus de ene dag lees ik liever wat langer dan de andere dag. Dat is met de voorleesbijbel heel goed te doen. Het verhaal is is verdeeld in verschillende hoofdstukken. Die hoofdstukken zijn weer verdeeld in verschillende kleine kopjes. Je kunt er dan voor kiezen om 1 stukje te lezen of juist meer. Misschien zelfs het hele hoofdstuk wanneer je kinderen geboeid zijn door het verhaal.

Zelf lezen voor kinderen vanaf groep 4

Hoewel het een voorleesbijbel is, dat impliceert dat ouders hun kinderen voorlezen, is het ook heel geschikt om zelf te lezen. Juist door de vele hoofdstukken en kopjes is het heel overzichtelijk. Daarnaast ook heel fijn dat ze tussendoor op een makkelijk herkenbaar punt kunnen stoppen wanneer ze moe zijn of gewoon klaar met lezen. Wel is de tekst natuurlijk niet aangepast op kinderen. Ik zou dat dus aanraden vanaf groep 4 en misschien zelfs wel groep 5. Dat ligt ook aan het leesplezier en het leesniveau van jouw zoon of dochter leest.

Ga niet enkel af op het leesniveau van jouw zoon of dochter

Een kleine kanttekening. Zoals ik al aangaf is de tekst niet direct geschikt om zelf te lezen voor jonge kinderen. Maar er zit hier een grote maar bij. Wanneer jouw zoon of dochter niet direct van lezen houdt, maar wel van Bijbelverhalen, dan kán het wel een goede match zijn. Onze oudste houdt niet echt van lezen, toch vind hij de voorleesbijbel wél leuk om te lezen. Hij pakt hem er regelmatig zelf bij. Terwijl we ook verschillende boeken op zijn leesniveau in huis hebben die hij wel leuk vind. Bij interesse raad ik het aan gewoon te proberen. Al doende leert men lezen.

de schat en de parel voorleesbijbel

De voorleesbijbel deel 2, een prachtig cadeau

De voorleesbijbel deel 2 wordt hier, net als deel 1, met veel plezier gelezen. Het leest voor mij als ouder makkelijk, is bij interesse ook geschikt om zelf te lezen én de illustraties zijn fantastisch. Een mooi cadeau om je kinderen te geven. Wel raad ik aan om te starten met deel 1 en dan zo uit te breiden met deel 2 en later, wanneer hij verschenen is, deel 3. Een mooie complete set van de prachtige verhalen uit de Bijbel.

ISBN: 9789089122070
Prijs: 29,95 euro
Uitgeverij: Nederlands Bijbelgenootschap
Verkrijgbaar online via deze link(zo help je mij ook, bedankt!) of via de plaatselijke boekhandel.

voorleesbijbel 2 - pinterest

1 thought on “Voorleesbijbel deel 2 vanaf koning David

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: