Er is een nieuw spel uitgebracht. Nocturnally. Ik kreeg de vraag of we die wilden review. Maar natuurlijk. Maar ik had eerlijk gezegd niet direct een idee wat ik me er bij voor moest stellen. Nu wel en het is erg leuk. Ik leg het je graag uit. Een tip voor de feestdagen, vooral ook omdat het een coöperatief spel is.

Waarom de naam nocturnally

Ik had geen idee wat nacturnally betekende tot ik het ging uitzoeken. Het betekend nachtelijk. Of iets in die strekking. En dat past perfect bij het spel. Het is namelijk nacht in het bos. En het is zo donker dat de jonge dieren hun ouders niet meer kunnen vinden. Samen met vuurvlieg gaan we ze helpen. Zullen alle jongen weer bij hun ouders komen?

Wat is nocturnally voor spel?

Nocturnally is een coöperatief spel. Dat betekend dat je niet tegen elkaar speelt maar juist samen. Alle spelers werken samen om de jongen weer bij hun ouders te krijgen. De spelers hebben een gemeenschappelijk doel en bedenken samen hoe ze dat doel kunnen bereiken. Naast Social vaardigheden, worden bij nocturnally het geheugen en het houden van overzicht aangesproken.

speelstukken nocturnally

Hoe werkt nocturnally?

Op de achterkant van de spelregels staat hoe je het spel klaar legt. Ideaal, ik hou van plaatjes. Je hebt 20 dierenkaartjes (2 bij elkaar van een jong en ouder) en 5 maankaarten nodig. Die leg je in een vierkant. En dan is het eigenlijk een soort memorie. De vuurvlieg helpt mee en degene die het vroegst wakker was mag beginnen (mama!). Je vliegt met vuurvlieg naar 2 kaarten die je mag omdraaien. Daarna mag je zo veel kaartjes als je wilt draaien en wisselen. Je probeert zo de ouders en hun kind bij elkaar te leggen. Het wordt alleen steeds later. Is het licht? Dan ga je kijken of alle jongen hun ouders gevonden hebben.

Nocturnally speelbord

Meer varianten te spelen.

Ben je hier na een aantal keer spelen een beetje op uit gekeken? Dan kun je nog het glimwormenspel spelen. Hetzelfde als nocturnally maar dan met extra dieren kaartjes (nu 3 bij elkaar) en een extra maan. De rest is hetzelfde als het vorige spel. En dan kun je ook nog ‘wit konijn’ downloaden. Zo kun je nog meer variatie aanbrengen in het spel.

Nocturnally aanrader of niet?

Het is heel leuk om een coöperatief spel te spelen. Omdat je zo allemaal wint of verliest. Met kinderen soms erg fijn. Ze leren er ook door samen te werken en te luisteren naar elkaar. Daarnaast kun je dit spel op 2 manieren weer anders maken. Een soort 3 in 1 spel dus. Hier gaan we nog veel plezier mee beleven.

close up nocturnally

Sunny games heeft allemaal coöperatieve spellen

Ken je sunny games al? Deze website is echt een must wanneer je leuke coöperatieve spellen zoekt. Max de kat lijkt ons heel leuk, nocturnally is ook heel leuk en kleine beer is wel een favoriet. Het zijn leuke spellen om thuis te spelen. Daarnaast is er ook geen dilemma meer of je je kind zal laten winnen, want winnen en verliezen doe je samen. Ook wanneer kinderen eigen regels bedenken is het geen probleem, want winnen en verliezen doe je samen. Ook met eigen spelregels. En veel spellen kun je spelen met grotere groepen (sommige 8 en er is er zelfs een waar je met 12 kinderen kunt spelen). Leuk dus ook voor tijdens feestjes. De goede sfeer wordt gestimuleerd door het spel.

Wij kunnen in elk geval niet meer zonder coöperatieve spellen in huis. Welk spel zou jij willen hebben van sunny games?

Nocturnally - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: