Onze kinderen kunnen niet zo goed tegen hun verlies. En eigenlijk is dat nogal een understatement. Nu weet ik dat kinderen daar vaker last van hebben en dat nog moeten leren. Het is dus volkomen normaal. Maar toch is het fijn om gezellig een spelletje te spelen zonder woede uitbarsting. Dat kan perfect met de spellen van sunny games. Wij kregen het spel kleine beer en testen het uit.

Hoe werken deze spellen?

De spellen van sunny games zijn coöperatieve spellen. Dat houdt in dat je niet tegen elkaar speelt, maar met elkaar. Heel fijn want zo ben je allemaal winnaar (of verliezer natuurlijk). Geen scheve gezichten meer. Daarbij leer je ook samen te werken en te overleggen. Want dat is wel handig als je samen de weg moet bepalen.

Alles kleine beer

Hoe werkt het spel kleine beer?

Help! Kleine beer is verdwaald in de bergen. Mama beer wil natuurlijk haar kleintje graag vinden. Wij gaan haar helpen om de juiste weg door het bos te vinden. Na een dikke knuffel moeten mama beer en kleine beer ook weer naar huis. Gelukkig weten we nu wel de weg. Samen overleg je wat de juiste weg is om kleine beer te vinden. We kunnen een paar hindernissen overwinnen, maar dan hebben we minder tijd in het tweede deel van het spel. Lukt het om voor het donker thuis te komen?

Spelen kleine beer

Wat vinden de kinderen van dit spel?

We hebben het spel kleine beer natuurlijk geprobeerd voor jullie. Een eerste keer is het altijd even uitzoeken hoe iets gaat. Er is een makkelijke manier voor jonge kinderen (daar zijn we ook mee gestart). Daarnaast zijn er nog 2 manieren om het spel moeilijker te maken. Maar daarna gaat het beter. De kinderen vonden het leuk samen te werken en samen te winnen (yes we wonnen!). Een heel fijn alternatief dus voor de ‘gewone’ spellen. Zet hem wel even in elkaar als de kinderen er niet zijn de eerste keer. En let even op de zijkant van de doos, daar staan dieren in de hoeken en die heb je nodig voor de berg.

In elkaar zetten kleine beer

Leer element in kleine beer

Kun je ook iets leren wanneer je dit spel speelt? Nu geldt dit wellicht voor alle coöperatieve spellen, maar samenwerken is wel noodzakelijk bij het spel van kleine beer. Welk pad kies je? Wanneer gebruik je het hout om verder te komen? Waar zou kleine beer verstopt zitten? Een goede oefening voor kinderen in luisteren naar de ander. Luisteren om te begrijpen in plaats van om te reageren. Want ja, we willen toch winnen he.

Winnen van het spel

Wil jij dit spel ook hebben? Kortingscode!

Een heel leuk spel en ideaal voor de feestdagen. Ik mag jullie ook een kortingcode geven voor 10% korting, gebruik daarvoor op deze website de code mamaminke. Kijk, zo komen we de kerstvakantie wel door met leuke spelletjes doen.

Welk coöperatief spel zou jij graag willen? Check even de site welke er allemaal zijn.

Pinterest kleine beer

4 thoughts on “Kleine beer, waar samenwerken een must is

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: