De tijd van kleedjes, kaarsje en warme chocomelk op de bank is weer aangebroken. Heerlijk wegzwijmelen in een kerstfilm. Ik hou er wel van. De ene film is nog mooier dan de andere film. Ik zet graag een aantal kerstfilm op een rijtje, allemaal te bekijken via netflix. In willekeurige volgorde, dus niet dat nummer 1 ook mijn nummer 1 is.

Kerstfilm 1: Holidate

Je kent het vast wel, zit je weer alleen aan tafel tijdens het kerstdiner. Zo ook in deze film. En dan nog wel aan de kindertafel. Daar is een oplossing voor. Twee singles komen elkaar tegen in een winkelcentrum en besluiten elkaars date te zijn. Een date voor de feestdagen. Als dat maar goed afloopt.

Kerstfilm 2: Operation christmasdrop

Niet direct de beste kerstfilm, maar wel een met een onderliggende boodschap. Politiek ambtenaar moet onderzoeken of operation christmasdrop stop gezet kan worden voor een congreslid. Eenmaal op locatie heeft ze er weinig zin in. Toch wordt ze overtuigd van het belang van deze operatie. Maar hoe nu verder voor haar congreslid? Kan ze haar promotie, die ze dacht te krijgen na dit rapport, op haar buik schrijven? Operation christmasdrop bestaat echt, alleen dat maakt het al waard te kijken.

Kerstfilm 3: Christmas made to order

Het is bijna kerst. Steven, een architect, vraagt zijn familie om eens kerst bij hem te komen vieren. Als zijn familie besluit dat echt te doen moet zijn huis nog in kerstsfeer worden gebracht. Hij besluit daar Gretchen voor in te huren. Zijn decoreert huizen/kantoren voor de feestdagen. Zal de familie van Steven dichter naar elkaar toe groeien door al het werk van Gretchen?

Kerstfilm 4: My Christmas inn

Jenn Taylor werkt in de reclamewereld in San Francisco. Dan overlijdt haar tante en erft ze een herberg. Voor de afhandeling moet ze naar de herberg toe. Ze besluit te gaan om te boel snel te verkopen. Ze staat namelijk op het punt een grote promotie te krijgen. Maar dan krijgt alles ineens een onverwachte (of toch wat verwachte) wending.

Kerstfilm 5: Christmas wonderland

Heidi verliet het kleine dorpje waar ze woonde met de droom ooit een beroemde schilder te worden. Die droom heeft ze nog steeds, maar inmiddels werkt ze in een galerij. Haar zus belt met de vraag of ze op haar nichtje en neefje wil passen, precies op het moment dat er een groot kerstfeest is in de galerij. En dan gebeurt er ineens heel veel tegelijk en loopt Heidi haar oude liefde tegen het lijf.

Kerstfilm 6: Almost christmas

De feestdagen zijn altijd lastig wanneer we dierbaren missen. Walter is het geliefde hoofd van een familie. Hij vraagt aan zijn familieleden, kinderen, kleinkinderen en schoonzus, om een speciale gift tijdens de kerstdagen. Hij wil dat ze allemaal fatsoenlijk omgaan met elkaar en dat er geen ruzie zal zijn dit jaar. Zal het ze lukken deze wens uit te laten komen?

Kerstfilm 7: Christmas at castlebury hall – a princess for christmas

Jules Daly zorgt voor haar neefje en nichtje na het overlijden van haar zus en zwager. Ze worden door de familie van haar zwager uitgenodigd om kerst bij hen te vieren. Het is nogal een uitgesproken familie van goede komaf met een chagrijnige opa. Is kerst nog te redden? Kan Jules blijven in Castlebury Hall bij deze ‘vreselijke’ familie? Het acteerwerk is niet direct van hoogstaande kwaliteit, maar wel een fijne film om te kijken.

Kerstfilm 8: A wish for christmas

Wanneer Sara Thomas merkt dat haar kerstidee, wat eerst nog zo afgekraakt werd, wordt gestolen door haar baas is ze boos. Ze is alleen niet direct het type dat er iets van zegt en daarom gaat ze weg van het kerstfeest op haar werk. Dan komt ze de kerstman tegen en krijgt ze een wens. Een wens die slechts 48 uur geldt. Ze vraagt de kerstman om moed om voor haarzelf op te komen. De tijd tikt verder. Sara leert hoe ze met de kerstmagie om kan gaan én voor haarzelf op te komen.

Kerstfilm 9: Jingle jangle a Christmas journey

Een kerstfilm voor de hele familie vol magie en fantasie. Het doet me een beetje denken aan symbolica bij de efteling. Een film vol met zang, dans en een verhaal. Ik moest er eerst even aan wennen. Een speelgoedmaker verliest zijn magie wanneer zijn leerling er vandoor gaat met al zijn uitvindingen. Het gaat van kwaad tot erger. Na een aantal jaar staat zijn kleindochter ineens op de stoep. Een slimme meid die iets ontdekt over een vergeten uitvinding van haar opa. Zo wordt hij wakker geschud en moet hij wel actie ondernemen.

Kerstfilm 10: The prinses switch: switched again

De eerste film gaat over een prinses die iemand tegen komt die precies op haar lijkt. Ze wisselen van plek. In deze film gaan we verder. Het gewone meisje is getrouwd en prinses geworden. De prinses is verliefd, maar door onenigheid zijn ze uit elkaar. Ze kunnen niet afspreken door verplichtingen en dat Margaret de troon erft. Dan besluiten de twee weer van plek te wisselen. Alleen gooit een derde, party girl Fiona, roet in het eten. Gaat alles nog goed komen?

Kerstfilm 11: I’ll be home for christmas

Assistent-officier van justitie Jackie wil een zaak afronden en kerst vieren met haar 8-jarige dochter. Uiteraard gaat dat niet helemaal goed. De agent in de zaak staat op haar plek geparkeerd, haar vader die ze tijden niet zag komt ineens langs en is haar vriend nogal bezitterig. Uiteindelijk vieren ze samen kerst. Tenminste, dat was de bedoeling.

Welke kerstfilm wil jij graag nog eens zien? Deel je tips zodat we in deze toch wat sobere tijd leuke films kunnen kijken.

1 thought on “11x een leuke kerstfilm op netflix in de kerstvakantie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: