Vandaag beginnen de nationale voorleesdagen. Normaal is dat met een ontbijtje en prentenboek op school voor de kleuters. Dit jaar iets anders, maar straks mag onze kleuter ontbijten met een verhaal voorgelezen door de juf. Daar kijkt ze al naar uit. Verder gaan we op bezoek in het sprookjesbos van de Efteling.

Prentenboek van het jaar 2021

Coco kan het is het prentenboek van het jaar in 2021. Het boek gaat over moed verzamelen en meer kunnen dan je kent. Een bijzonder boek in deze bijzondere tijd. We worden in deze tijd toch gedwongen de moed te verzamelen en meer te kunnen dan we denken. In het boek is het Coco die iets niet durft, maar samen met haar moeder ontdekt dat ze dapper genoeg is om de sprong te wagen.

Door naar de Efteling

In deze tijd zit alles natuurlijk dicht. Naar de Efteling is er nu niet bij, of toch wel? We hebben 3 prentenboeken van de Efteling in huis, over het sprookjesbos. Met een beetje fantasie wanen we ons tussen Assepoester, Roodkapje en de boze wolf. En wil je het helemaal ‘echt’ doen dan kun je altijd de onride zoeken op YouTube.

voorlezen prentenboek efteling

Waarom voorlezen uit een prentenboek?

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van een kind. Het geeft geen garanties, maar door voorlezen komen kinderen in aanraking met verschillende woorden. Hun fantasie wordt geprikkeld door een verhaal en de prenten die erbij staan. Daarnaast hoort je kind zo de uitspraak van een woord. Door actief mee doen, dat kan door woorden na zeggen of bijvoorbeeld dieren of dingen tellen op de afbeelding, wordt je zoon of dochter betrokken bij het verhaal.

Prachtige prentenboeken over de Bijbel

Een Bijbel is voor ons christenen het belangrijkste boek. Voor kinderen wat lastig. Maar er komen steeds weer nieuwe kinderbijbels bij. Ook in de vorm van prentenboeken. Dan denk ik als eerste aan de prentenbijbel, echt geweldige platen om over door te praten. Wij kregen deze Bijbel bij de doop van onze jongste. Er zijn ook verschillende zoekbijbels, voor wat meer interactie tijdens het lezen. En natuurlijk mag de voorleesbijbel van het NBG niet ontbreken tijdens de nationale voorleesdagen.

hele pagina Detective bij de Bijbel

En straks dus door naar het voorleesontbijt van de juf. Gebruiken jullie vaak prentenboeken?

nationale voorleesdagen prentenboeken - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: