De Nationale Voorleesdagen zijn van start gegaan. Nu houden wij van voorlezen en vinden de kinderen dat ook heel leuk. Maar het is ook wel heel tof om er iets meer interactie bij te laten zijn. Onze kinderen vinden dat erg leuk. Met deze Detective bij de Bijbel kan dat heel goed. Jij leest als ouder voor en de kinderen zoeken de plaatjes. Wat het precies voor boek is, de pluspunten en minpunten zal ik je hieronder vertellen.

Detective bij de Bijbel?

Ik hoor het je bijna denken. Detective bij de Bijbel, moeten we nu zelf al die onderzoeken gaan doen? Gelukkig is dat niet helemaal te bedoeling. Wat wel de bedoeling is? Samen met je kinderen zoeken naar plaatjes die langs de grote afbeelding staan. Je kunt er iets over lezen terwijl je kind zoekt. Ook er het verhaal heel kort weergegeven. Op deze manier wordt voorlezen interactiever en dat vinden veel kinderen ook erg leuk. Waar de zoekbijbel nog verschillende verhalen verteld uit het oude en nieuwe testament gaat het bij detective bij de Bijbel echt over Jezus. Vanaf het bevel dat Jozef en Maria naar de geboorteplaats moest gaan om in te schrijven tot het pinksterfeest.

hele pagina Detective bij de Bijbel

Plus punten van Detective bij de Bijbel

Er zijn voor mij een aantal pluspunten aan deze kinderbijbel. Het grootste: je kunt op de laatste pagina’s vinden waar je de zoekplaatjes kunt vinden in de grote afbeelding. In de meeste zoekboeken zijn de antwoorden niet te vinden, maar hier dus wel. Zo fijn als je eens een keer iets niet kunt vinden. Er is ook een uil die op elke pagina te vinden is, de slimme uil. Want hij ‘hoort’ zo alle verhalen. Erg mooi om zo het hele verhaal van Jezus bij elkaar in een Bijbel te hebben en te kunnen lezen. Je leert er zelf ook heel veel van. Ik vind de afbeeldingen ook erg mooi. Veel details te zien en samen met de tekst erbij geeft het echt een compleet beeld van die tijd en de gebeurtenis. Je voelt je echt een detective. Ook is er een index waar je figuren en gebeurtenissen kunt opzoeken. Leuk om zo een verhaal uit een andere Bijbel hier op te zoeken.

Detail Detective bij de Bijbel

Min punten bij Detective bij de Bijbel

Een kinderbijbel met wel wat kleine tekst. Het kan natuurlijk, maar zo moet ik als ouder wel dit blijven lezen. Ook al kan onze oudst nu zelf lezen. Het lettertype is daarvoor echt te klein. Aan de andere kant, met een groter lettertype zou het ook weer meer ruimte innemen op de pagina en dat zou wellicht afbreuk doen aan de afbeelding. Zelfs ik vind sommige plaatjes echt lastig te vinden. Dat maakt het soms wat minder leuk voor de kinderen om te zoeken. Het duurt dan wat lang.

Antwoorden in het boek Detective bij de Bijbel

Conclusie?

Een mooie kinderbijbel die je interactief kunt gebruiken. Voor kinderen is dat interactieve vaak al een pluspunt om mee te doen en zo leren ze heel veel. Over het betreffende verhaal/de gebeurtenis en over die tijd ook. Hoe het er toen allemaal uit zag. Het zijn rustige afbeeldingen, weinig drukke kleuren, waardoor het langer kijken ernaar niet vervelend wordt. Detective bij de Bijbel is een leuk boek voor iets oudere kinderen. Vanaf een jaar of 4 (het is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van je eigen kind) is het leuk om samen te gaan lezen en zoeken. Enige wat ik jammer vind is dat hij voor beginnende lezers een te klein lettertype heeft waardoor ze het niet heel makkelijk al zelf kunnen lezen. De doorzetters kunnen dat natuurlijk gewoon proberen en zo oefenen.

register Detective bij de Bijbel

Een leuke kinderbijbel om in de kast te hebben staan er zo eens bij te pakken. Gebruik jij liever interactieve boeken (zoals zoekboeken) of voorleesboeken?

Ook een speurder in huis? Deze Bijbel kost 11,90 euro en is via deze link verkrijgbaar. Dan kunnen je kinderen een echte Bijbel detective worden én help je Mama Minke een handje. Waar je zelf helemaal niets van merkt.

Detective bij de Bijbel pinterest

2 thoughts on “Detective bij de Bijbel – interactief voorlezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: