Van 17 tot 24 januari is het de week van gebed. Ik had dat dus echt even gemist en snap nu dus helemaal het thema van de eobeam dienst van afgelopen zondag. Bidden, ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel een ding vind. Er wordt weinig over gesproken merk ik. Maar het is niet mijn sterkste punt. Toch geef ik je graag wat tips (ook voor mezelf eigenlijk).

Bidden met kinderen

Op een christelijke mamablog mogen de kinderen natuurlijk als eerste. Maar hoe bid je met kinderen? Er is een heel tof boekje, ik bid de psalmen, speciaal voor kinderen. Of gebruik de gebedspot. Voor het slapen gaan bidden we door allemaal elkaars handen vast te houden. Verbinden met elkaar en met God. Laat dan de kinderen ook zelf hun inbreng hebben, waar willen zij voor bidden?

Gebeden voor kinderen

Iedereen kent de bekende gebeden voor het eten wel. Ook voor het slapen gaan is er een bekend en veel gebruikt liedje. Vaak nog de oude berijming. Zelf zing ik een ander slaapliedje. Er zijn ook boekjes met gebeden voor kinderen, zoals mijn eerste gebeden. Genoeg om uit te kiezen dus. En vaak vinden ze het leuk om zelf ook wat aan te dragen en te zeggen. Hieronder het gebed wat ik altijd zing voor de kinderen. Kies hierbij iets wat bij jullie past. Vinden jullie zingen niet leuk? Doe dat dan ook gewoon lekker niet. Ga dan een gebed opzeggen bijvoorbeeld. Dit kan ook op rijm.

Slaap (naam kindje) zacht,

de Heer die houdt de wacht.

De Heer zal voor je zorgen,

de hele nacht tot morgen.

Slaap (naam kindje) zacht,

de Heer die houdt de wacht.

Liedje komt uit de Babybijbel, eerste deel.

Hoe doe je dat als ouders?

Als ouders zijnde kun je ook bidden voor je kind(eren). Gebed heeft veel kracht en is dus echt een goed om te doen. ”Blijf bidden en blijf daarbij waakzaam en dankbaar.” Staat er in Kolossenzen 4:2. Ik lees nu zelf het boek ‘de kracht van biddende ouders‘. Enorm veel eye-openers voor mij. Ik kwam ook het boek ‘bijbels bidden voor je kinderen‘ tegen. Deze lijkt me ook heel interessant.

Bidden in de praktijk

Er zijn nog veel meer boeken over dit onderwerp. Ik zal er hieronder nog een aantal noemen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat we het ook uitvoeren ipv enkel te lezen erover. Dit kan op verschillende manieren. Traditioneel zittend/liggend met gesloten handen en ogen. Maar ook door middel van worship muziek als dat beter bij je past. Of met een Bijbel journal om je gebeden op te schrijven. In de natuur, in de keuken of in je slaapkamer. Zoek wat het beste bij jou past. Maak het een gewoonte. Dan voelt het niet als een verplichting.

Nog een aantal boeken voor jou

Ik zou je nog een aantal titels van boeken geven. Zelf heb ik ze niet allemaal, maar ze lijken me stuk voor stuk waardevol. Ben je niet zo van lezen maar wil je er wel graag meer over leren? Dan raad ik de film warroom aan. Hij is te kijken via new faith network.

bidden voor en met kinderen - pinterest

1 thought on “Bidden voor en met kinderen – week van gebed

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: