Een tijdje terug kwam er een bijbel uit speciaal voor baby’s. Bij de bibliotheek kwam ik deze babybijbel tegen en ik besloot hem te lenen. Wij hadden geen baby meer in huis dus in eerste instantie liet ik deze bijbel aan mij voorbij gaan. Wat een gemis! Het is een super leuke bijbel, niet alleen voor baby’s. 

De babybijbel

Een bijbel gemaakt speciaal voor kinderen vanaf 4 maanden, volgens het boek. De illustraties zijn zwart/wit met een klein kleuraccent. Rustig in kleur gebruik maar er is van alles te zien. Waar mogelijk is er een kind te zien in de tekening. De verhalen zijn herkenbaar, maar niet zoals je ze in andere kinderbijbels kunt lezen. De tekst lijkt me iets veel voor een baby, maar je kunt ook beginnen met plaatjes kijken. Doordat het boekje van karton is, is hij goed geschikt voor kleine kinderen.

Lees ook deze blog over de samenleesbijbel

babybijbel inhoudt 1

Hoe bevalt de bijbel?

Nola vind hem erg leuk. Terwijl ze beneden toch altijd een prentenboek verkiest boven de kartonnenboekjes. Als ze naar bed gaat vind ze dit een erg leuk boekje. Het boekje heeft alles in één. Een verhaaltje, mooie illustraties en bij elk verhaaltje staat een liedje (Op de wijs van een bekend kinderliedje). Er staat ook een slaapliedje in. Ik ben fan! Het is extra leuk dat er een hele serie van is. Met inmiddels een babybijbel deel 2, maar bijvoorbeeld ook een prentenboek prentenzoekboek Neushoorn en Narwal.

Alleen voor baby’s?

Waar ik in eerste instantie dacht dat de babybijbel echt een bijbel was voor baby’s en verder geen aanvulling meer zou zijn op de kinderbijbels die we al hebben. Had ik dat even mis. Ik denk dat dit boekje geschikt is voor kinderen van 0 tot 4 á 5 jaar oud. Het ligt natuurlijk wel aan de ontwikkeling van je kind, het ene kind is hier sneller op uitgekeken dan het andere kind. Maar dat hou je toch. Niet alle verhalen staan er in, maar ze zijn bewust gekozen heb ik het idee. De verhalen over het begin, Abraham, geboorte van Jezus, storm, laat de kinderen tot mij komen en de goede herder zijn er in te vinden. Het verhaal van Pasen is eigenlijk het enige dat ik toch wat mis in dit boekje. Voor mij een belangrijk verhaal in ons geloof. Verder een boek die je in de kast wil hebben.

babybijbel inhoudt 2

Lees ook over de zoekbijbel

Een aanrader of juist niet?

Eigenlijk hoef ik het er niet bij te zetten denk ik. Voor de volledigheid doe ik dat toch. Wij zijn enthousiast. De verhalen vind ik goed gekozen. Dat ze niet geheel 1 op 1 zijn overgenomen vind ik geen probleem. Het is voor mij ook wel eens fijn iets anders te lezen over de bekende verhalen. Het enige dat ik mis is het verhaal van Pasen. Maar ik vind het wel heel sterk dat er verhalen zijn opgenomen over de wonderen van Jezus en over de kinderen die bij hem mogen komen. Dus het is voor mij niet echt een afknapper. Je kunt de babybijbel hier kopen voor 16.95 euro. 

Lees ook over het kofferbijbeltje

Wat vind jij de allerleukste kinderbijbel?

liefs Minke In mijn zoektocht naar de leukste kinderbijbel plaats ik van verschillende kinderbijbels een review. Wie weet komen we zo de allerleukste kinderbijbel wel tegen. In deze blog kun je lezen over de babybijbel

Deze tekst bevat een affiliate link

 

4 thoughts on “Zoektocht naar een kinderbijbel; babybijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: