Afscheid nemen doen we allemaal niet graag. Zeker niet zo’n definitief afscheid als bij de dood het geval is. Of definitief, we zien elkaar uiteindelijk wel terug. We weten alleen niet wanneer dat zal zijn of hoe dat zal zijn. Dat maakt het voor mij toch ook wel definitief, ondanks dat ik geloof dat wij elkaar weer zullen zien. Hoe fijn is het dan om dit afscheid extra mooi te maken. 

Ons afscheid van oma

Eerlijk, ik vond het verschrikkelijk. Dat wilde ik niet al te veel aan mijn oma laten zien. Maar ik heb haar uiteraard wel verteld dat ik haar zou gaan missen. Dat ik liever wilde dat het nog een hele tijd zou duren. Het heeft zijn tijd ook geduurd. Helaas was dit niet de tijd die wij als familie hadden bedacht. Maar Hij bedacht dat het toch zo moest zijn. Oma had gelukkig al aangegeven wat ze wilde bij haar afscheid. Het meeste was al zo goed als geregeld. Zo wilde ze ook graag bloemen.

afscheid bloemen kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen

Rouwboeketten voor oma

Zo kwam het dat er voor mijn oma een aantal rouwboeketten waren. De kinderen, klein- en achterkleinkinderen hadden een boeket laten maken. Een mooi hart voor een prachtige vrouw die altijd in ons hart blijft. Haar eigen broer en zussen (en hun partners) hadden een eigen boeket besteld in de vorm van een druppel. Ook erg mooi en beide boeketten pasten prachtig bij elkaar. Ik denk dat oma het super mooi had gevonden.

afscheid bloemen broers/zussen

Nog een extra afscheid voor de klein- en achterkleinkinderen

Bij de begrafenis hadden we nog een extra afscheid als klein- en achterkleinkinderen. We mochten allemaal een roos bij oma neer zetten. Voor Luca en Nola vond ik dat erg mooi. Zo hadden zij toch een soort eigen afscheid. Iets dat zij nog mochten doen voor hun omi. Ze zijn nog erg jong en merken het niet zo. Vooral voor mij zal het misschien meerwaarde hebben. Maar ik vond het fijn dat zij zo hun eigen afscheid hadden. Dat we samen iets deelden. En we als klein- en achterkleinkinderen samen bij onze oma/omi stonden.

afscheid aankleding bij het graf

Ik vond het fijn dat er zo toch ook wat bleef staan op een verder lege zandvlakte. Want op dit moment is het niet meer dan dat. Straks komt er weer de steen te liggen. Dat is een stuk fijner. Maar met de bloemen toonde het ook al mooi. Zo kan een afscheid ook erg mooi zijn.

liefs Minke

Dit is een samenwerking.

Afbeeldingen zijn eigendom van mijn familie en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt door derden.

4 thoughts on “* Een extra mooi afscheid van je geliefde

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: